1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli İmam Suikastinde Yeni Gözaltı
Suriyeli İmam Suikastinde Yeni Gözaltı

Suriyeli İmam Suikastinde Yeni Gözaltı

Esed rejimi karşıtı Suriyeli imam Abdul Hadi Arwani'nin geçen hafta Londra'da arabasında vurularak katledilmesiyle ilgili bir kişi daha gözaltına alındı.

16 Nisan 2015 Perşembe 14:13A+A-

Suriyeli imam Abdul Hadi Arwani'nin geçen hafta İngiltere'nin başkenti Londra'da arabasında vurularak katledilmesiyle ilgili bir kişi daha gözaltına alındı.

Londra polisinden yapılan açıklamada, imamın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, dün akşam başkentin Brent semtinde 53 yaşındaki bir kadının terör eylemi hazırlamak şüphesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Böylece olayla ilgili geçen haftadan bu yana gözaltına alınan toplam kişi sayısı 3 oldu. 

Polis açıklamasında, kadının Londra'nın güneyindeki bir karakolda gözaltında tutulduğu belirtilirken, olayla ilgili cinayete teşebbüs şüphesiyle dün gözaltına alınan 61 yaşındaki bir diğer kişinin ise Londra'daki bir karakolda gözaltında tutulmaya devam edildiği kaydedildi.

Arwani'nin ölümüyle ilgili geçen hafta sonunda gözaltına alınan ilk kişi olan 36 yaşındaki Leslie Cooper'un bugün Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor. 

Polis yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Arwani'nin imamlığını yaptığı Londra'nın batısındaki An Noor Camisi ve çevresindeki adreslerdeki aramalarına devam ediyor. 

Abdul Hadi Arwani, 2005-2011 yıllarında Londra'nın batısındaki An Noor Camisi'nde imamlık yapmıştı. Suriye doğumlu, 48 yaşındaki Abdul Hadi Arwani geçen hafta Londra'nın Wembley semtinde, arabasının içinde göğsünden vurularak katledilmişti. 

Arwani'nin 1982 yılında, doğduğu şehir olan Hama'daki tahribatı fotoğraflamasının ardından rejimin kendisini ölüm cezasına çarptırdığı ve bu yüzden ülkeyi terk etmek zorunda kaldığı bildirilmişti. Arwani'nin ayrıca Londra'da daha önce yapılan rejim karşıtı birçok protestoya destek verdiği biliniyor. 

HABERE YORUM KAT