1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Direnişçilerin Taarruzu!
Suriyeli Direnişçilerin Taarruzu!

Suriyeli Direnişçilerin Taarruzu!

Halep’in kuzeyinde yer alan Azez ile Mare arasında PYD-Esed-IŞİD kıskacına alınan direnişçiler, güneyde ise taarruza geçti. Fetih Ordusu, 50’den fazla militanı öldürerek 2 önemli beldeyi ele geçirdi.

19 Haziran 2016 Pazar 05:51A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Kuzey Halep'te PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD ile ABD arasındaki ittifak, Menbic'de 90 köyün kontrolünü ele geçirirken, direnişçilerin Azez-Mare-Havar üçgeninde sıkışıklık hâli sürüyor.

Kuzeyde Beşşar Esed rejimi-PYD-IŞİD kıskacındaki direnişçilerin Halep ile bağlantısı kesildi. Direnişçiler kuzeyde yalnızca 13 köy ve Mare ile Azez'in kasabalarını kontrol ediyor.

Halep'in kuzeyinde vaziyet böyleyken güneyde ise sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Rusya ile İran arasındaki ittifaka karşı taarruza geçen Fetih Ordusu, Halep'in güneyinde yer alan 2 önemli yerleşim birimini ele geçirdi.

“Esed, Fetih Ordusu Karşısında Ağır Kayıplar Veriyor”

Rusya’nın hava desteğiyle direnişçilerin ikmal hattını kesmeyi, ardından ise İdlib yönünde ilerlemeyi hedefleyen Beşşar Esed rejimi, son bir aydır direnişçi Fetih Ordusu karşısında ağır kayıplar veriyor.

Güneyde stratejik öneme sahip Halsa ve Zityan dışında Berne bölgesi de yoğun çatışmaların ardından Esed-Rusya-İran ittifakından temizlendi.

suriye_ele_gecirilen_bolgeler.jpg
Yeşil: Direnişçiler, Kırmızı: Beşşar Esed-İran-Rusya-Hizbullah, Sarı: PKK/PYD, Siyah: IŞİD

Halsa'da 1,5 gün süren şiddetli çatışmaların ardından kontrolü sağlayan direnişçiler, aralarında tank, BNB zırhlı araç, çok sayıda silah ve cephanenin ele geçirildiğini duyurdu.

ele_gecirilen_silahlar-(1).jpg

ele_gecirilen_silahlar-(2).jpg

ele_gecirilen_silahlar-(3).jpg

“Öldürülenler Arasında İran Özel Kuvvetleri’nden Kişiler de Var”

Fetih Ordusu bileşenleri, bölgede ölen askerler arasında İran Özel Kuvvetleri’ne bağlı kişilerin de bulunduğunu açıkladı. Çatışmalarda 50'den fazla Esed askeri ve İran destekli şii milisin öldürüldüğü, 80'den fazlasının da yaralandığı bildirildi.

* * * * *

Kaybedilen Bölgelerin Tamamı Geri Alındı

Halep'in güneyinde direnişçilerin ilerleyişi sürerken, 3 gün önce son köyün de kaybedildiği Bayırbucak'ta Türkmen birliklerin karşı saldırısı devam ediyor.

Önceki gün İsapınar ve Karamanlı köyünü rejim güçlerinden almayı başaran direnişçiler, Kelez köyü çevresinde de iki noktada hâkimiyet sağlayarak 3 gün önce kaybedilmiş olan bölgelerin tamamını yeniden ele geçirdi.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT