1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Direnişçiler Silahlarını Kendileri Üretiyor
Suriyeli Direnişçiler Silahlarını Kendileri Üretiyor

Suriyeli Direnişçiler Silahlarını Kendileri Üretiyor

Suriyeli direniş güçleri, Esed yönetimine karşı mücadelelerinde kendi silahlarını yapmak için atölyeler açtı.

03 Kasım 2015 Salı 16:37A+A-

Suriyeli direniş güçler, Esed yönetimine karşı mücadelelerinde kendi silahlarını yapmak için atölyeler açtı.

Feylek eş-Şam Basın Bürosu Başkanı Seyf er-Raid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ellerinde güçlü ve çeşitli silahlar bulunmadığı için yerel bazı silahlar üretmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Elimizde güçlü silahlar yok. Ancak her türlü silaha sahip Esed güçlerinin yoğun bombardımanları karşısında halkımızı korumaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kısıtlı imkanlar ile ürettikleri silahları sürekli geliştirmeye çalıştıklarını aktaran Raid, şunları söyledi:

"Yerli silahlarımız yeterli güçte değil ancak rejim merkez ve karargahlarını vurmak için çok iyi. Ellerindeki silahlarla nokta atışı yapılamadığı için her zaman kullanamıyoruz, dolayısıyla sadece hava üslerine veya büyük güçlerine karşı kullanıyoruz."

Halep'in kırsalında Feylek eş-Şam'a ait silah atölyesi müdürü Faysal Ahmed ise basit imkanlarla havan topu, füzeler ve çeşitli patlayıcılar ürettiklerini belirtti.

Buralardan elde ettikleri silahlarla sivilleri korumayı amaçladıklarını söyleyen Ahmed, "Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde sivilleri bombalamaktan kaçınmayan Esed güçlerine karşı onları korumak amacıyla silah yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT