1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Direnişçiler Halep'in Kuzeyinde İlerleme Kaydediyor
Suriyeli Direnişçiler Halep'in Kuzeyinde İlerleme Kaydediyor

Suriyeli Direnişçiler Halep'in Kuzeyinde İlerleme Kaydediyor

Suriyeli muhalifler Halep'in kuzeyinde IŞİD'e, güneyinde de ateşkesi ihlal eden Esed güçlerine karşı ilerleme kaydetti.

04 Nisan 2016 Pazartesi 11:42A+A-

Suriye'de haftasonu boyunca muhalifler, IŞİD'in yanı sıra geçici ve kısmi ateşkesi ihlal eden rejim güçlerine karşı ilerleme kaydetti. Rusya da güçlerini azaltma kararından sonra ilk kez Azez çevresinde IŞİD ile mücadele eden muhalif grupları vurdu.

Muhalifler, haftasonu boyunca Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge ilan edilmesi öngörülen bölgede IŞİD ile mücadelelerine ağırlık verdi. Direniş güçleri Azez-Cerablus arasındaki Kasacık ve Tel Şair köylerini IŞİD'ten aldı. Yerel kaynaklar, muhaliflerin Çobanbey beldesine dayandığını ifade etti.

Cerablus'a yakın konumda bulunan Türkmen beldesi Çobanbey, IŞİD'in Cerablus'tan gelen ikmal yolunda yer alıyor.

Muhalifler, Halep'in güneyinde de Esed güçlerine karşı ilerleme sağladı. Şam-Halep yoluna yakın olması nedeniyle stratejik öneme sahip Ays beldesi ve çevresindeki tepelerin kontrolü muhaliflere geçti.

Yerel kaynaklar, muhaliflerin rejim güçlerinin geçici ve kısmi ateşkesi Şam ve çevresinde ihlal etmesine misilleme olarak Halep'in güneyinde harekat düzenlediğini ifade etti. Geçen cuma rejim, Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki Deyr Asafir beldesindeki bir okul ve hastaneye hava saldırısı düzenlemiş, çoğu çocuk 32 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu.

Bu arada iki hafta önce Suriye'deki güçlerini azaltacağını açıklayan Rusya haftasonu ateşkesi ihlal etti. Yerel kaynaklar, Azez'deki devlet hastanesi civarını bombalayan Rus uçaklarının hedefinde bölgedeki muhalif grupların olduğunu vurguladı.

AA

HABERE YORUM KAT