1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Direnişçiler 40 Rejim Askerini Öldürdü
Suriyeli Direnişçiler 40 Rejim Askerini Öldürdü

Suriyeli Direnişçiler 40 Rejim Askerini Öldürdü

Suriye'nin Halep kentine bağlı el-Hadır beldesinde Rusya’ya ait savaş uçaklarının desteğiyle operasyon düzenleyen Esed rejimi ile direnişçiler arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda 40 rejim askerinin öldürüldüğü, 5 tankın imha edildiği bildirildi.

13 Kasım 2015 Cuma 09:30A+A-

AA muhabirinin Halep'te yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Esed güçleri Rusya’ya ait savaş uçaklarının desteğiyle, Halep'in güneyindeki el-Hadır beldesi ve çevresine ağır silahlarla saldırdı düzenledi.

Söz konusu belde ve çevresinde direnişçilerle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten kaynaklar, Rusya’ya ait uçakların havadan Esed rejimine bağlı güçlere destek verdiğini aktardı.

Direnişçilerin 40 rejim askerini öldürdüğü, çok sayıda askerî araç ile 5 tankı imha ettiği belirtildi.

Bu arada, bölgedeki yerel medya aktivistleri, rejimin ağır silahlarla saldırdığı el-Hadır beldesinin bir kısmında kontrolü sağladığını, direnişçilerin ise kısa sürede tekrar rejimin kontrolünden söz konusu bölgeyi geri aldıklarını kaydetti.

Belde ve çevresinde çatışmaların devam ettiğine işaret eden aktivistler, direnişçilerin, içinde yabancı uyruklu milislerin de bulunduğu çok sayıda rejim askerini esir aldığını ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT