1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Suriyeli Çocuklar İçin Kütüphane Açıldı
Suriyeli Çocuklar İçin Kütüphane Açıldı

Suriyeli Çocuklar İçin Kütüphane Açıldı

Suriye'den Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli çocuklar için kütüphane açıldı.

27 Nisan 2016 Çarşamba 18:11A+A-

Suriye’den kaçarak aileleriyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen ve burada kendileri için açılan okullarda eğitimini sürdüren Suriyeli çocuklara, Afak Geçici Eğitim Merkezi bünyesinde kütüphane açıldı.

Kütüphane Müdürü Ela Bekar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların kendi dillerinde olan kütüphaneye kavuştuklarını söyledi.

Afak Geçici Eğitim Merkezi'nde faaliyete giren kütüphaneyle çocukların derslerindeki başarıyı arttırmak istediklerini belirten Bekar, "Okul bünyesinde oluşturulan kütüphanemiz tüm Suriyeli çocuklara açık olacak. Haftanın 5 günü ana sınıfı dahil 8. sınıf öğrencileri gelip faydalanabilecek. Kütüphanemizde okuma salonu mevcut. Merkezde şu anda 500 kitap var, ilerleyen zamanlarda sayımız daha da artacak. Kitap çeşitlerimiz oldukça fazla, çocuklarımız din, edebiyat, fizik, tarih ve Türkçe gibi birçok alanda inceleme ve öğrenme şansına sahip olacaklar" diye konuştu.

Bekar, Suriyeli çocukların kendi dillerinde olan masal, öykü ve araştırma kitaplarına yoğun ilgi gösterdiklerini kaydetti.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT