1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Bir Baba: Bırakın Son Bir Kez Göreyim
Suriyeli Bir Baba: Bırakın Son Bir Kez Göreyim

Suriyeli Bir Baba: Bırakın Son Bir Kez Göreyim

Bu söz, Katil Esed rejimine bağlı uçakların Halep kırsalında düzenlediği varil bombalı saldırıda ailesinden sekiz kişiyi kaybeden Suriyeli bir babaya ait. Acılı babanın tek isteği beş yaşındaki oğlunun bomba ile tavan arasına sıkışan cesedini görmekti.

05 Haziran 2015 Cuma 15:37A+A-

Zalim Esed rejimine ait uçakların Halep’te düzenlediği varil bombalı saldırısında sekiz kişilik bir aile yok oldu.

Halep’in kuzey kırsalında yer alan Hayyan kasabasında, bir eve düşen varil bombası, evin içindeki 8 kişinin ölümüne neden oldu.

Ailenin beş yaşındaki erkek çocuğu Yusuf Hayek de, patlamanın etkisiyle yıkılan evin tavanı ile varil arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

Saldırı yerine gelen baba, ayrıldığı evinin tamamen yerle bir olduğunu ve içindeki herkesin katledildiğini öğrenince sinir krizi geçirdi.

Rejimin saldırısında Yusuf’tan başka aynı evde bulunan dört çocuk daha öldü. Bunların üçü Yusuf’un kardeşleri ; Muhammed Fuad Hayek (11), Cemal Hayek (7), Hamza Hayek (1), biri de kuzeni  Muhammed Ömer Hayek (9).

Ailenin yaşlıları Muhammed Kadi Hayek (70), eşi Umniye (65) ve Hasan Kureytim (75) da rejimin varil bombası saldırısında öldü.

SMDK: Yusuf Hayek uluslararası toplumun yüzüne bir tokat

Suriye Muhalefeti Ulusal Koalisyonu SMDK, Esed’in düzenlediği varil bombalı saldırılarına karşı tepkisiz kalan uluslararası toplumu bir kez daha kınayarak dünyanın harekete geçmesi çağrısında bulundu.

SMDK Sözcüsü Salim Muslat, Esed’in Suriye çocuklarını katledilmesini engellemek için kararlılık gösterilmesi ve 'Uçuşa yasak bölgeler'in oluşturulması gerektiğini  ifade etti.

Muslat, beş yaşındaki Yusuf Hayek ile ilgili ise şunları söyledi:

“Yusuf’un görüntüleri, insanlığın vicdanını sızlatıyor. Dünya liderleri kendi çocuklarını Yusuf’un yerine koyup düşünsünler. Ne yaparlardı?”

Kaynak: Al Jazeera ve SMDK

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT