1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Suriyeli Basil'e saldırının failleri hesap versin!
Suriyeli Basil'e saldırının failleri hesap versin!

Suriyeli Basil'e saldırının failleri hesap versin!

Türkiye’de yaşayan Suriyelilere karşı pompalanan nefret kampanyasının son örneği Adana İncirlik’te yaşandı. Bir fabrikada çalışan Suriyeli işçiler kendilerini sürekli olarak ırkçı sözlerle taciz eden birini patrona şikâyet edince topluca darp edildiler.

01 Ekim 2020 Perşembe 12:16A+A-

22 yaşındaki Suriyeli Basil Zerzur, Adana İncirlik’te bir maske üretim firmasında işçi olarak çalışıyordu.

İdlib’deki düzeni Suriye’deki savaşta bozulmuş ve o da hastabakıcılık eğitimi gördüğü üniversiteyi bırakarak Türkiye’ye kaçmıştı.

50-60 kişilik firmada Basil Zerzur’dan başka 5’i kadın, toplam 15 Suriyeli işçi çalışmaktaydı.

Basil ve arkadaşları, sürekli olarak kendilerini taciz eden, “Vatan hainleri, ülkenize dönün, burada ne işiniz var?” türü sataşmalarından bıktıkları bir mesai arkadaşlarını işyeri sahibine şikâyet etmekten başka çare bulamadılar ama bu başlarına daha da büyük işler açtı.

İşyeri sahibi tarafından azarlanan saldırgan, patronunun uyarılarına rağmen tehdit ve tacizlerini sürdürdü.

Ve olaylar sonunda önceki gün (28 Eylül) işyerindeki Suriyelileri hedef alan kapsamlı bir saldırıya dönüştü.

Olay günü rahatsızlanan Basil, patronundan izin alıp evine gitmek istedi.

İşyeri patronu Basil’e mesainin bitmek üzere olduğunu, yevmiyesini kaybetmemek için bir kenarda mesai bitimine kadar dinlenmeye çekilmesini önerdi.

Söyleneni yapan Basil, dinlendiği yerde Suriyelileri sürekli rahatsız eden saldırganın yeni bir taciziyle karşılaştı ve aralarında bir tartışma çıktı.

Bu tartışmanın sonunda işyeri sahibi saldırganı yine azarladı ve böyle davranmaya devam ederse işten atılacağını söyledi.

Saat 18:00’deki paydos ile işyerinden çıkan 5’i kadın 15 Suriyeli, diğer işçilerle birlikte kendilerini bekleyen servise binip yola çıktılar, ancak kısa bir süre sonra servisin önü saldırgan bir grupça kesildi.

Başlarında Basil’in tartıştığı kişinin olduğu bıçaklı ve demir sopalı saldırganlar, otobüsün içine girerek hem Suriyeli işçileri hakaretler eşliğinde dövmeye ve hem de içlerinden seçtiklerini otobüsten zorla indirip dışarıda darp etmeye başladı.

Olayı engellemek isteyen servis şoförünün de darp edildiği bu saldırı ancak çevreden toplanan vatandaşların araya girmesi ve saldırganların olay mahallini terkiyle sonlandı.

Saldırı sonucu, Suriyeli işçilerin hemen hepsi yaralandı ve aralarından 4’ü de hastanelik oldu. Bunlardan Basil Zerzur’un ise hem burnu hem de ayağı, saldırganlardan aldığı darbelerle kırıldı.

Olay hakkında hastanede görevli polis memurlarının Basil Zerzur’un ifadesini ve şikâyetini almasıyla Emniyet soruşturma başlattı.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum