1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriyeli Aylan'ın Öldüğü Faciayla İlgili 2 Tutuklama
Suriyeli Aylan'ın Öldüğü Faciayla İlgili 2 Tutuklama

Suriyeli Aylan'ın Öldüğü Faciayla İlgili 2 Tutuklama

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalıştıkları sırada tekne ve botun batması sonucu 12 göçmenin hayatını kaybettiği olayla ilgili adliyeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklandı.

10 Eylül 2015 Perşembe 10:47A+A-

Akyarlar Mahallesi Bağla mevkisinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalıştıkları sırada batan bot ve teknedeki 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili organizatör olduğu iddiasıyla ilçe merkezinde gözaltına alınan biri kadın 3 kişi, polis merkezindeki işlemlerinin ardından Bodrum Adliyesi’ne sevk edildi.

Zanlılardan Cebrail E. Ve Burhan Y. çıkartıldıkları mahkemece "göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlarından tutuklandı. Seher B. hakkında ise denetimli serbestlik uygulandı.

Öte yandan, zanlıların turizm sezonunda çalışmak için Denizli'den Bodrum'a geldikleri ve yaklaşık 3 aydır ilçede bulundukları öğrenildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 2 Eylül'de göçmenleri taşıyan tekne ve botun batması sonucu Abdullah Kurdi kurtulmuş, eşi Zahin Kurdi (27), 2 yaşındaki kızı Aylan ile 3 yaşındaki oğlu Galip Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT