1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Ahmed'in Annesinin Kalbi "İyileşti"
Suriyeli Ahmed'in Annesinin Kalbi "İyileşti"

Suriyeli Ahmed'in Annesinin Kalbi "İyileşti"

İzmir'de bir lokantanın önünde mendil satmaya çalıştığı sırada darbedilen Suriyeli çocuğun annesinin delik kalbi tedavi edildi.

07 Ağustos 2015 Cuma 14:48A+A-

Hamdo'ya yardım eden hayırseverlerin, kalp rahatsızlığı bulunduğunu öğrenerek hastaneye götürdüğü küçük çocuğun annesi 36 yaşındaki Gassun Abid Hamdo, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kapalı yöntemle yapılan ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu.

Kardiyoloji Servisi Başasistanı İbrahim Susam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalp deliklerinde iki tip tedavi yönteminin olduğunu, bunlardan birinin açık halde yapılan diğerinin ise kasıktan girilerek gerçekleştirilen ameliyatlar olduğunu anlattı.

Anestezi uygulamadıkları Suriyeli kadının uyutulmadan sağ kasıktan girilerek yarım saatte kalbine "şemsiye" yöntemiyle müdahale ettiklerini ifade eden Susam, "Kalpteki yaklaşık 3 santimetrelik delik iki tarafına şemsiye cihazı yerleştirilerek kapatıldı. Şemsiye hem sağ hem sol kulakçıktaki bölümleri kapatıp kan geçişini engelliyor, bu özel bir cihaz. Operasyon yaklaşık yarım saat sürdü. Hastamızın durumu gayet iyi. Bundan sonra normal yaşantısına devam edecek. İstediği zaman taburcu olabilir" diye konuştu.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Öner Özdoğan ise doğuştan kalp deliği olan genç kadının bu rahatsızlığına müdahale edilmemesi halinde ilerleyen dönemde hayati sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğine işaret etti.

Hastanın kalbinin rahatsızlığı nedeniyle büyümeye başladığını ifade eden Özdoğan, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Annesinin başına gül yaprakları serpti

Oğlu Ahmed ile birlikte mendil satarak evini geçindirmeye çalışan Halepli Gassun Abid Hamdo ise Suriye'de halsizlik, kalp ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğini ancak bugüne kadar herhangi bir bulguya rastlanmadığını anlattı.

Oğlunun başına gelen olaydan sonra kendileriyle yakından ilgilenen AK Parti Konak Belediye Meclis Üyesi Sait Baştaş'a teşekkür eden Hamdo, "Suriye'deki hastanelerde bir şeyimin olmadığı söylendi. Hep ilaç verip eve gönderiliyordum. Türkiye doktorlarına, hayırseverlerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hastanedeki odasında ziyaret ettiği annesine gül götüren Ahmed Hamdo da çok mutlu olduğunu söyledi. Annesinin başından gül yaprakları saçan Hamdo, "Annem iyileştiği için çok mutluyum. İstediği her şeyi alacağım" dedi.

AK Parti Konak Belediyesi Meclis Üyesi Baştaş ise Ahmed Hamdo'nun başına gelen olaydan sonra aileyle yakından ilgilendiklerini, annenin hastalığını öğrendikten sonra getirdikleri hastanede ameliyat edildiğini ifade etti. 

AA

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT