1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli 4 General Hatay'a Sığındı
Suriyeli 4 General Hataya Sığındı

Suriyeli 4 General Hatay'a Sığındı

Suriye Ordusundan ayrılan 4 generalle, 2'si albay, 1'i yarbay 3 subay Hatay'a geçti. Komutanlarla birlikte 230 Suriyeli de geldi.

09 Mart 2012 Cuma 17:28A+A-

Suriye'den bugün Hatay'a geçen generallerin sayısının dörde çıktığı öğrenildi.

Gelen bilgilere göre, güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanması ve katliamların artmasını gerekçe gösteren 7 yüksek rütbeli asker, muhaliflerin safına geçti. Askerlerle birlikte 234 Suriyeli farklı noktalardan Türkiye'ye sığındı.

Suriye Ordusundan ayrılan 4 generalle, 2'si albay, 1'i yarbay 3 subayın Hatay'a geçtiği bilgisi alındı. 
Şam, Humus ve Lazkiye şehirlerinde görev yaptığı öğrenilen generallerin kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler de ülkelerindeki karışıklıktan kaçan ve aralarında iki generalle bir albay, bir astsubay ve bir başçavuşun bulunduğu 234 kişinin Reyhanlı'ya geldiğini açıklamıştı.

Kaymakam Güler, Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınmak isteyen Suriyeli sayısında son günlerde artış olduğunu belirtmiş, ilçeye bağlı Bükülmez, Kuşaklı ve Kavalcık köyleri sınırından Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerin ilçedeki çadır kentlere yerleştirildiğini kaydetmişti.

Suriyeli Tuğgeneral Adnan Kasım Ferzat geçen hafta internet üzerinden Suriye ordusundan ayrıldığını ve kendisine bağlı olan askerlerle birlikte Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını duyurmuş, Petrol ve Maden Bakanı Yardımcısı Abdul Hüsamettin de dün görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum