1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'den Ürdün'e Füze Düştü: 1 Ölü
Suriye'den Ürdün'e Füze Düştü: 1 Ölü

Suriye'den Ürdün'e Füze Düştü: 1 Ölü

Suriye tarafından Ürdün’ün kuzeyindeki Ramse kentine 3 füze atıldı. Atılan füzeler, bir ev, bir okul ve bir sağlık merkezini hedef aldı. Saldırılarda 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

25 Haziran 2015 Perşembe 17:49A+A-

Yerel kaynaklar, Ürdün'ün kuzeyindeki Ramse kentine, Suriye tarafından atılan 3 füzeden birinin eve, diğerinin okula ve üçüncüsünün de yakındaki bir sağlık merkezine düştüğünü aktardı. Atılan roketlerden birinin patlaması sonucu, bir Ürdünlü hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı.

Füze saldırısını henüz herhangi bir grup üstlenmedi.

Al Jazeera'ya konuşan Ürdün güvenlik kaynakları, Amman yönetiminin füzelerin ateşlendiği noktaları tespit etmek için çalışma başlattığını dile getirdi. Kaynaklara göre, Suriye-Ürdün sınırlarında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Nusra Cephesi ile Esed rejimi arasında çatışmalar sürüyor. Ürdün, Suriye ile 375 kilometre sınır paylaşıyor.

Nisan ayında Suriyeli direnişçiler, Ürdün ile Suriye arasındaki sınır kapılarından birini ele geçirmişti. Ürdün, Cabir Sınır Kapısı’nı, tedbir amaçlı geçici süreliğine kapatmıştı. Deran Kapısı, 2013 yılı başından bu yana kapalı tutuluyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT