1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'den Kısa Kısa Haberler...
Suriyeden Kısa Kısa Haberler...

Suriye'den Kısa Kısa Haberler...

Suriye Sağlık Bakanı Yardımcısı Ma'moun el-Zoubi öldürüldü… Şam’da büyük bir patlama meydana geldi.

15 Ağustos 2012 Çarşamba 10:41A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriyeli muhaliflerin ülkenin üst düzey yöneticilerine yönelik saldırıları devam ediyor. Suriye Sağlık Bakanı Yardımcısı Ma'moun el-Zoubi'nin Der’a'da öldürüldüğü bildirildi.

Bakan Yardımcısının Der’a Sağlık Müdürlüğü'nden çıkıp arabasına binerken bir binanın üst katından açılan ateş sonucu öldüğü bildirildi.

***

Suriye’nin son Türkiye Büyükelçisi Dr. Nidal Kabalan’ın da Suriye rejiminden ayrıldığı açıklandı...

***

KATLİAM DEVAM ETTİ

Öte yandan Baas rejimi “Kadir Gecesi” olarak idrak edilen dün de katliamlarına devam etti. Halep’te yoğun çatışmalar devam ederken Esed güçleri Der’a’nın Tafes beldesinde ve İdlib’de bir katliam yaptılar.

İdlib'de katledilen bir bebek:

Der’a-Tafes beldesinde 20 sivil kurşuna dizilirken; İdlib’deki katliamda onlarca kişinin öldüğü ifade ediliyor. Türkiye’ye de çok sayıda yaralı getirildiği gelen haberler arasında.

Baas rejiminin ayrıca dün bazı camileri bombaladığına ilişkin görüntüler de sosyal medyada yayınlandı.

***

ŞAM’DA PATLAMA

Şam’da bu sabah büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla ilgili ayrıntılar henüz açıklanmadı. Ancak patlamanın Genelkurmay binası yakınlarında ve BM Gözlemcilerinin kaldığı otele yakın bir yerde gerçekleştiği ifade ediliyor.

İlk görüntüler:

 

Suriye resmi haber ajansı SANA, Şam'daki Genelkurmay Başkanlığı binası yakınında meydana gelen patlamanın petrol tankının infilak etmesi sonucu gerçekleştiğini iddia etti.

Şam'daki patlamanın meydana geldiği yer Genelkurmay Başkanlığı'nın yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Suriye resmi televiyonunun olduğu bölge olması açısından önem taşıyor.

Öte yandan Şam'ın en önemli meydanlarından biri Emeviyyin Meydanı yakınındaki bölge, yoğun güvenlik önlemleri ile tanınıyor.

Patlama sonrasında 3 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT