1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'den Gelenlere İş İçin Kimlik Verilecek
Suriye'den Gelenlere İş İçin Kimlik Verilecek

Suriye'den Gelenlere İş İçin Kimlik Verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "Suriye'den gelen misafirlerimize kendilerini tanımlayacak bir kimlik verilecek. Çalışma imkanını elde etmiş olacaklar" dedi.

08 Ekim 2014 Çarşamba 16:08A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıklandığı Başbakanlık Yeni Bina'daki basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriyeli sığınmacılara çalışma izni verilip verilmeyeceğine dair bir soru üzerine Bakan Çelik, ilgili kişinin pasaportu veya oturma izni varsa bu kimselere çalışma izni verilmesi konusunda sorun yaşanmadığını söyledi.

Suriye'den gelenlerin büyük çoğunluğunun göç yoluyla sınıra dayanmalarının ardından yurt içine alındıklarını anımsatan Çelik, "Göç Yasası"nın da TBMM'den geçtiğini kaydetti. 

Yasa çerçevesindeki ikincil mevzuatın kısa sürede yayınlanmasını beklediklerini belirten Çelik, "Bu çerçevede tüm izin ve bu konudaki mevzuatlar Çalışma Bakanlığına devrediliyor. Bu yasa çerçevesinde Suriye'den gelen misafirlerimize kendilerini tanımlayacak kimlik verilecek. Türkiye'deki açık işler dikkate alınarak bunların istihdam imkanı bir ölçüde gerçekleşmiş olacak. Çalışma imkanını elde etmiş olacaklar" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT