1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'den Bir Doktor ve Bir Aktivistin Çığlıkları
Suriyeden Bir Doktor ve Bir Aktivistin Çığlıkları

Suriye'den Bir Doktor ve Bir Aktivistin Çığlıkları

Suriye'de bir doktorun kayıtlara düşen çığlığı ise yürek parçalayıcı... Ayrıca bir aktivist, yaşananlara hakkında geniş bilgi verdi.

09 Şubat 2012 Perşembe 09:50A+A-

Dün 70 Kişi Katledildi

Öte yandan Suriyeli muhalifler, Humus ve diğer bölgelerde düzenlenen operasyonlarda ölü sayısının 70'i geçtiğini, yaralıların sayısının ise tam olarak bilinemediğini belirtti.

Ölenlerin 50'den fazlasının Humus kentinden olduğunu aktaran aktivistler, bunların arasında 19 çocuk ve 4 kadının olduğunu ve operasyonların şiddetli bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Aktivistler ayrıca, İdlib ve Dera illeri ile Şam'ın Zabadani bölgesinde de operasyonların düzenlendiğini ve bu bölgelerden de ölü haberleri geldiğini ifade etti.

Öldürülenler Arasında Çok Sayıda Sivil Var

Cuma gününden bu yana şiddetli operasyonlara sahne olan Humus kentinde operasyonlarda sürekli havan topu kullanıldığı, operasyonların genel olarak Halidiye bölgesinde yoğunlaştığı ve Bab Amro'ya yakın Cami bölgesine 120 mm havan topları ve roketlerle saldırı düzenlendiği belirtildi.

Çaresiz Doktorun Çağrısı

Şehit düşenler ve yaralıların başında bekleyen çaresiz ve sesi kısılmış bir doktorun çığlığı kayıtlara böyle düştü:


Türkçe altyazılı...

BİR AKTİVİSTİN ÇIĞLIĞI

AA'ya telefonla bilgi veren Humuslu aktivist Muhammed Kusve, günde sadece 50 kişinin operasyonlar neticesinde öldüğünü, Safil bölgesindeki Sünni ailelerin bölgeyi terk ettiklerini, bu bölgede bazı ailelerin Şebihalar tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Çocuklar Bıçaklanarak Öldürüldü

Kusve, "Şebihalar çocuk yaşlı demeden buradakileri bıçakladı, bugün sadece 19 çocuk bıçaklanarak öldürüldü. Bu olay daha önce Kerm El Zeytun bölgesinde de gerçekleşti" dedi.

Sebil bölgesindeki Turkani Gantni ve Zamelei ailelerinin hepsinin Şebihalar tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü aktaran Kusve, "Hula kentinde havan topu ve roketlerle saldırılar düzenlendi. Askerler, rejime destek veren köylerde konuşlanarak Sünni köylerini top ateşine tuttular. Lübnan sınırındaki bazı köylerde de durum aynı. Saldırılarda halk hedef alınıyor, silahlı kişiler değil. Saldırılar rastgele yapılıyor" şeklinde konuştu.

Kusve sözlerine şu şekilde devam etti: "Operasyonlarda hedef Özgür Suriye Ordusu olsaydı, birçok ayrılıkçı asker ölürdü. Ama ölen hep çocuklar ve masum insanlar. Bu bölgeler Özgür Suriye Ordusu'na destek verdiği için top ateşine tutuluyor."

Yaralılara Müdahale Edilemiyor!

Üç gün önce, İnşaat bölgesinde, yaralıların tedavi edilemediğini, hastanedeki doktorların ameliyattaki doktorları bırakıp kaçtığını, ameliyatta olanların hepsinin öldüğünü anlatan Kusve, kentte elektriklerin genelde kesik olduğunu ve rejimin aktivistlerin çalışmasını, internete videolar yüklemelerini engellemek için bu kesintileri gerçekleştirdiğini aktardı.

DIŞ MÜDAHALE İSTEMİYORUZ!

Esad'ın Hama olaylarını Humus ve çevresinde tekrarlamak istediğini aktaran aktivist Kusve, yönetimin Hama, Humus, Deyr Ez Zor ve İdlib'te insanları öldürerek kurtulmak istediğini, ancak ölene kadar savaşacaklarını, dış müdahale istemediklerini, sadece Özgür Suriye Ordusu'na yardım talebinde bulunduklarını belirtti.

Kusve, şunları kaydetti: "Biz ölürken dünya seyrediyor, Rusya ve Çin gibi ülkeler de sadece kendi çıkarlarını düşünüyor. Dünyaya sesleniyoruz, eğer askeri müdahalede bulunmayacaksanız bize silah verin. Rusya bütün dünyanın gözü önünde silah dolusu gemi gönderdi. Biz isteyince mi kötü oluyoruz? Hizbullah rejime her türlü desteği sağlıyor. İran da aynı şeyleri yapıyor. Bizim ordumuzda ağır silah yok bu yüzden pek bir şey yapamıyor. Başka ülkelerden bize silah geldiği yalanını söylüyorlar. Eğer silah girseydi Özgür Suriye Ordusu güçlü olurdu ve bu kadar masum insan ölmezdi. Biz bu yüzden silahlandırılmak istiyoruz. Bizi sadece Rusya ve Çin değil, bütün dünya öldürüyor."

Dünyanın neden bu yönetime karşı sessiz kaldığını anlamadıklarını, bazı devletlerin çıkarlarının kurbanı olduklarını belirten Kusve, bölgede İsrail'in korunmak istendiğini de kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum