1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'deki Yangınları Muhalifler Söndürecek
Suriye'deki Yangınları Muhalifler Söndürecek

Suriye'deki Yangınları Muhalifler Söndürecek

Suriyeli muhalifler, bölgelerindeki yangınlara müdahale için itfaiye ekibi kurdu.

13 Ağustos 2015 Perşembe 12:56A+A-

Suriyeli muhalifler, bölgelerindeki yangınlara müdahale için itfaiye ekibi kurdu. Gönüllülerden oluşan ekip, 6 tanker ve 4 iş makinesiyle yangınların yanı sıra kaza, afet gibi olaylara müdahalede bulunacak.

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, Suriyeli muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerde çıkan yangınlara, imkansızlık nedeniyle müdahale edilemediğini söyledi. 

Suriye'deki en yoğun ormanların Lazkiye kırsalı ve güneyinde olduğunu bildiren Vezir, bu nedenle ekibin Bayırbucak Türkmen Bölgesi'nde kurulduğunu aktardı.  

Özellikle sıcak hava ve saldırılardan çıkan orman yangınlarının, müdahale edilemediğinden günlerce sürdüğünü vurgulayan Vezir, "2011'den bu yana çıkan orman yangınlarında yüzlerce hektar zarar gördü. Bağımız, bahçemiz gözlerimizin önünde yanıp kül olurken, halk sadece alevleri izliyordu. Çünkü hiçbir imkanımız yoktu" diye konuştu. 

Bölgede her gün patlama, çatışma ve saldırı yaşanabildiğine dikkati çeken Vezir, yangınların yanı sıra binalarda meydana gelen göçükler ile afetlere müdahale edilemediğini kaydetti.

İhtiyaç doğrultusunda Suriye Geçici Hükümeti ile bazı Suriyeli grupların desteğiyle yangın ve kurtarma ekibi kurulduğunu belirten Vezir, şöyle devam etti:

"Önce ekibimize, uzman ekipler tarafından eğitim verildi. Birimimiz 6 tanker, 4 iş makinesi ve 72 personelle göreve başladı. İlk müdahaleyi de Hatay sınırı yakınlarında meydana gelen orman yangınına yaptı. Yeterli olamasalar da bu tür olaylarda mücadele ediyorlar. Ekipler, gönüllülük esasına göre çalışıyor. Birçok malzemeleri de eksik. İnşallah araç sayımız arttıkça daha da etkili olacaklar."

AA

HABERE YORUM KAT