1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Suriye'deki Savaş Kardeşi Kardeşe Unutturdu"
"Suriye'deki Savaş Kardeşi Kardeşe Unutturdu"

"Suriye'deki Savaş Kardeşi Kardeşe Unutturdu"

Suriye'deki savaşta 4 çocuğuyla yetimhaneye sığınan Kevkep el Neccar, Esed'in evlerini bombaladığını, eşi ve oğlunu kaybettiği savaşın başlamasıyla kardeşin kardeşini görmez olduğunu söyledi.

26 Aralık 2014 Cuma 14:02A+A-

Suriye'deki savaşta yetim kalan çocuklar, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Halep'in Azez ilçesine bağlı Siccu köyünde kurulan yetimhanede "barış ve kardeşlik" mesajı içeren oyunlarla büyüyor.

Suriye'deki savaş 4'üncü yılına girerken, ülkenin bazı bölgelerinde çatışmalar halen sürüyor. Rejim güçleri, direnişçilere yönelik saldırıların şiddetini gün geçtikçe arttırırken, Halep'i kuşatmak için havadan ve karadan gerçekleştirdiği saldırılar, binlerce çocuğu babasız bıraktı.

Bazı yetim çocuklar, anne ve kardeşleriyle başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığınırken, bazıları da Halep'in Azez ilçesine bağlı Siccu köyünde, İHH tarafından kurulan Babusselam Prefabrik Yetimhane'de hayata tutunuyor.

Savaşın sona ereceği ve evlerinin önünde arkadaşlarıyla huzur içinde oynayacakları günün umuduyla yaşayan çocuklar, anne ve kardeşleriyle sığındıkları yetimhane bahçesinde el ele tutuşup şarkılar söyleyerek, "barış ve kardeşlik" mesajı içeren oyunlar oynuyor.

"Kardeş kardeşi görmez oldu"

Suriyeli Kevkep el Neccar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejimin saldırılarında eşini, çatışmalarda ise oğlunu kaybettikten sonra 4 çocuğuyla yetimhaneye sığındıklarını söyledi.

Suriye'deki savaş nedeniyle ailelerin parçalandığını, aile bağlarının koptuğunu belirten Neccar, "Esed, evlerimizi bombaladı. Eşim ve çocuklarımı öldürdü. Biz de mecburen buraya sığındık" dedi.

Yetimhanede kalmaktan memnun olmadıklarını ama buna mecbur kaldıklarını ifade eden Neccar, akrabalarının bir kısmının Türkiye'ye sığındığını kaydetti.

Uzun zamandır birbirlerini görmediklerini dile getiren Neccar, "Savaşın başlamasıyla kardeş kardeşi görmez oldu. Parçalandık, koptuk. Türkiye bize çok yardım etti. Allah, Türk halkından razı olsun. Bizi kolladılar, yanımızda oldular. Ellerinden gelen yardımı yapmaktan çekinmiyorlar" diye konuştu.

"Savaşta oğlunu ve kardeşini kaybetti, eşi terk etti"

Savaşta oğlu ve kardeşini kaybeden, daha sonra eşi tarafından terk edilen Teybe Beydun da ailesinin tamamen dağıldığını ifade etti.

Esed'in ülkelerinde işkencelerle insanları öldürdüğünü, insanlara zulüm yaptığını belirten Beydun, "Evimizi yıktılar, oğlum şehit oldu" dedi.

Kendilerine kapılarını açan Türkiye'ye ve Türk halkına memnuniyetlerini dile getiren Beydun, Türkiye dışındaki ülkelerden de yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT