1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Suriye'deki Filistinli Mülteciler Tehlike Altında
Suriyedeki Filistinli Mülteciler Tehlike Altında

Suriye'deki Filistinli Mülteciler Tehlike Altında

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü, Suriye'de bulunan Filistinli mültecilerin risk altında olduğunu bildirdi.

17 Haziran 2013 Pazartesi 13:38A+A-

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Genel Komiseri Filippo Grandi, Suriye'de yaşayan Filistinli mültecilerin tehlikede ve uçurumun kenarında olduklarını belirterek, Ürdün'deki Filistinli mülteci sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Grandi, dün (16 Haziran Pazar) Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlediği basın toplantısında, Suriye'de yaşayan mültecilerin hepsinin tehlikede olduğunu ve bu ülkede korku içinde yaşadıklarını ifade etti.

Suriye'de yaşayan Filistinli mültecilerin gidecekleri bir yer olmadığını ve geleceklerinin belirsiz olduğunu belirten Grandi, Suriye'deki Filistin mülteci kamplarının kaybedilmesinden herkesin sıkıntı duyacağını söyledi.

Grandi, Suriye'de yaşayan Filistinli mültecilerin sayısında sürekli azalma olduğunu ve yaşam koşullarının da gerilediğini bildirerek, Filistinli mültecilerin Suriye'de tehdit altında yaşadıklarını ifade etti.

Suriye'deki on iki Filistin mülteci kampından yedisinin çatışmalara sahne olduğunu ve mültecilerin yarısının Suriye'yi terk ettiğini kaydeden Grandi, çoğunluğun Lübnan'a ve yedi bin kadarının da Ürdün'e gittiğini söyledi.

Grandi, Ürdün'deki Filistinli mültecilerin sorunlarının çözülmesi için Ürdün Dışişleri Bakanı'yla görüştüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT