1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'deki Durum İnsanlık Trajedisidir
Suriye'deki Durum İnsanlık Trajedisidir

Suriye'deki Durum İnsanlık Trajedisidir

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Suriye'deki gelişmeler artık herhangi bir siyasi sorunun çok ötesine geçmiştir. Bir insanlık trajedisidir" dedi.

03 Şubat 2014 Pazartesi 12:27A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya Dışişleri Bakanlığında mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Davutoğlu, Suriye konusunda uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

"Suriye'deki gelişmeler artık herhangi bir siyasi sorunun çok ötesine geçmiştir" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu bir insanlık trajedisidir. Çok sayıda insanlık suçları işlenmektedir. Bu konuda uluslararası toplumun kayıtsız ve sessiz kalması kabul edilemez. Sivil bölgelere dönük olarak kimyasal silahların kullanıldığı, varil bombalarının atıldığı, Scud füzelerenin kullanıldığı bir ortamda kimse bunu bir iç mesele olarak telakki edemez."

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ile önceki hafta Cenevre-2 Konferansı çerçevesinde görüştüklerini, bugün de Suriye konusunda son gelişmeleri değerlendirdiklerini belirten Davutoğlu, "Bundan sonra çok daha yakın bir işbirliğiyle Almanya'nın da özellikle Suriye'deki insani trajediye dikkat çekme konusunda uluslararası toplum üzerinde ağırlığını göstermesini bekliyoruz" dedi.  

Almanya'nın 90'lı yıllarda Balkanlar'ın ve Doğu Avrupa'nın dönüşümüne büyük katkı sağladığına dikkat çeken Davutoğlu, "Almanya, demokratikleşme, siyasi ve ekonomik reformların sağlanmasıyla nasıl Balkanlar'a, Doğu Avrupa'ya katkı sağlamışsa eminim bu tecrübelerle Ortadoğu'da ve diğer bölgelerdeki gelişmelerde de pozitif katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Biz her zaman Almanya ile bu konuları görüşmeye hazırız. Bundan sonra da istişarelerimizi derinleştirerek sürdürme konusunda mutabık kaldık. Her zaman açık, şeffaf, dostane istişarelerimiz bundan sonra da sürecek" ifadesini kullandı.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT