1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'deki Arap ve Türkmen Aşiretler Güç Birliği Yapacak
Suriye'deki Arap ve Türkmen Aşiretler Güç Birliği Yapacak

Suriye'deki Arap ve Türkmen Aşiretler Güç Birliği Yapacak

Suriye'nin Haseke ve Rakka bölgesindeki Arap ve Türkmen aşiretler, Esed rejimine, PKK'nın bu ülkedeki uzantısı PYD ve IŞİD'e karşı daha etkin mücadele amacıyla birlik kurdu.

07 Aralık 2015 Pazartesi 16:12A+A-

Suriye'nin Haseke ve Rakka bölgesindeki Arap ve Türkmen aşiretler, PKK'nın bu ülkedeki uzantısı PYD, Esed rejimi ve IŞİD'e karşı daha etkin mücadele amacıyla birlik kurdu. 

Bölgedeki 15 büyük aşiretin temsilcileri tarafından oluşturulan Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliğinin başkanlığına Ali Envar El Bursan, yardımcılıklarına ise Ahmet Abbud Cuğani, Ömer Dede ve Enver Gitaf getirildi. Cuğani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliğin, Esed rejiminin zulmüne uğrayan, PKK-PYD-IŞİD tarafından göçe zorlanan veya katledilen Suriye halkının farklı kesimlerinden oluştuğunu vurguladı. Suriye devrimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Cuğani, Suriye halkını bombalayan Rusya ve onun desteklediği PYD'yi de kınadıklarını dile getirdi. 

Suriye halkının, Esed rejimi ve onun şiddet araçları olan PKK, PYD, IŞİD ve benzeri örgütlerden çok sıkıntı çektiğine işaret eden Cuğani, şöyle konuştu: "Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, DAEŞ ve Esed rejimine karşı daha etkin mücadele etmek istiyoruz. Terör örgütlerinden kendimizi korumak için güç birliği yapacağız. Bizleri bir birimize bağlayan vatan ve dinimizdir. Söz konusu terör örgütleri varlıklarını devam ettirebilmek için ya masum halkı öldürdü ya da göçe zorladı. Daha önceleri de bu soykırımı dile getirdik ancak kimse sesimize kulak vermedi. İnşallah bundan sonra her platformda sesimizi duyurmaya çalışacağız" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT