1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Yine Klor Gazı İddiası
Suriye'de Yine Klor Gazı İddiası

Suriye'de Yine Klor Gazı İddiası

Suriye'de, rejim güçlerinin Halep’e bağlı Mera ve Keferzita kasabalarına ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda en az 58 kişiyi katletti. Muhalifler, rejimin Keferzita'da klor gazı kullandığını iddia etti.

20 Mayıs 2014 Salı 15:19A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin Mera'ya düzenlediği saldırılarda en az 12 katletti. SNHR, Keferzita'da onlarca sivilin boğulma hissi ve nefes darlığı şikayeti ile hastanelere kaldırıldığını duyurdu.

Bölgede bulunan Al Jazeera muhabirine göre savaş uçakları Halep’e bağlı yaklaşık 20 bölgeyi de misket bombaları ile vurdu. Saldırılarda Eşrefiyye, Hayderiyye, Ebu Zeyd ve Şeyh Neccar bölgesindeki sanayi bölgesi gibi büyük yerleşim birimleri hedef alındı.

Saldırılarda çok sayıda ev ve işyeri isabet aldı. Yıkılan binaların altında kalan onlarca sivil hayatını kaybetti. Bölgede bulunan kaynakların aktardığına göre enkaz altında hâlâ çok sayıda sivil bulunuyor.

Muhalifler ise Halep’e bağlı Raşidin ve Halidiyye bölgelerinde bulunan rejim binalara saldırı düzenledi. Saldırılarda rejim güçlerine bağlı Ebu Fadıl El Abbas birimine bağlı çok sayıda kişinin öldürüldüğü, onlarcasının da yaralandığı duyuruldu. Al Jazeera muhabiri, bölgede rejime ait binaların da muhaliflerin kontrolüne geçtiğini söyledi.

Muhalifler Dera'da güç kaybetti

Öte yandan, rejim güçleri Dera bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki bazı bölgeleri geri aldı. Yaklaşık bir hafta önce bölgeye yönelik operasyon başlatan rejim güçleri muhaliflerin kontrolünde bulunan kasaba ve köyleri karadan top atışları ile havadan ise varil bombaları ile vuruyor.

Bölgede operasyonu genişleten rejim güçleri, yaklaşık iki yıldır muhalifler tarafından kontrol altında tutulan Ürdün sınırındaki kasaba ve köyleri ele geçirmek istiyor.

Ürdün sınırında bulunan yerleşim birimleri ve yollar muhalifler açısından hayati öneme sahip. Bu yol ve yerleşim birimleri sayesinde Ürdün üzerinden gelen lojistik destek farklı bölgelere ulaştırılıyor.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi'nden de yapılan açıklamada, Şam'ın Meliha bölgesini bombalamaya çalışan helikopterin Özgür Suriye Ordusu tarafından düşürüldüğü ileri sürüldü.

Açıklamada, kentin Duma, Dareya, Zemelka, Doğu Guta ve Cobar bölgesinin rejimin yoğun saldırılarına maruz kaldığı ifade edildi.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT