1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Yine Fırın Bombalandı
Suriyede Yine Fırın Bombalandı

Suriye'de Yine Fırın Bombalandı

Esed güçleri Halep'te yine bir fırın bombaladı. Onlarca kişi katledildi.

02 Kasım 2012 Cuma 01:06A+A-

Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı SRMD’nin yayımladığı son rapora göre Suriye’de Esed güçlerinin 15 Mart 2011’den bu yana geçen 20 ayda gerçekleştirdiği saldırılarda 35 bin 692’si sivil ve 3 bin 492’si Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askeri olmak üzere 39 bin 184 kişi hayatını kaybetti.Hayatını kaybedenlerin 35 bin 615’inin erkek, 3 bin 569’unun ise kadın olduğu belirtildi. Suriye’de Esed yönetiminin saldırıları sonucu Ekim ayında da 4 bin 910 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Halep’te fırın bombalandı

Suriye rejimine bağlı uçakların Halep’in El-Etarib Mahallesi’ne düzenlediği hava saldırısında bir fırının isabet aldığı ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Suriye Genel Devrim Konseyi, ölenler arasında kadınlar ve çocukların da bulunduğunu, saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti. Suriyeli muhalifler, Esed rejimini, hedef alınan bölgelerde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyelerinin bulunmadığının kesin olarak bilinmesine rağmen bir cezalandırma taktiği olarak fırınları bombalayıp halkı aç bırakmaya çalışmakla suçladı.

Suriye’nin başkenti Şam’ın muhtelif bölgelerindeki patlamalarda ise 17 kişinin hayatının kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı bildirildi.  

HABERE YORUM KAT