1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Savaşın Altüst Ettiği Hayatlar (FOTO)
Suriye'de Savaşın Altüst Ettiği Hayatlar (FOTO)

Suriye'de Savaşın Altüst Ettiği Hayatlar (FOTO)

Ülkelerindeki savaşta kimi eşi ve beşiğindeki bebeğini, kimi sevdiklerini kaybeden Suriyeliler, sığındıkları Türkiye'de yakınlarının hatıralarıyla yaşıyor.

12 Şubat 2016 Cuma 13:20A+A-

Suriye'de 5 yıldır devam eden savaş, birçok ailenin hayatını ve umutlarını altüst etti. 

Bazılarının yaralandığı, bazılarının engelli kaldığı saldırılarda, en büyük acıyı ise yakınlarını kaybedenler yaşadı. Eşini, bebeğini, nişanlısını savaşa kurban veren Suriyeliler, sığındıkları Türkiye'de sevdiklerinden geriye kalanlar ve onların hatıralarıyla hayata tutunmaya çalışıyor.

Yaralarını Türkiye'de sarmaya çalışan aileler, geride kalan yakınları için geleceğe umutla bakmaya gayret ediyor.

Tek gözünü kaybetti

Yaklaşık 20 gün önce Reyhanlı'ya gelen İbrahim Hasan (27), Hama'da motosiklet sürerken yakınına varil bombası düştüğünü anlattı.

Hasan, ''Motosikletimle giderken bir anda ne olduğunu anlamadım ve varil bombası düştü. Şu an tek gözüm görmüyor ve vücudumun büyük bölümünde ağır yanıklar var. Tedavi için Türkiye'ye geldim. 8 aylık çocuğum Suriye'de kaldı. Tedavim tamamlanınca ülkeme geri dönmek ve evladımı sağlıklı şekilde kucaklamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiği boş kaldı

Suriye'de evlerine varil bombası isabet etmesi sonucu eşi ve 2 aylık bebeğini kaybeden Nura Mansut (25) ise evlerinin başına yıkıldığını belirterek, "Eşim, can yoldaşımı ve göz ağrım evladımı kaybettim. Çocuğumu beşiğinde öldürdüler. Çocuğumun hatırası için Türkiye'ye beşiğini de getirdim. Hala çocuğum içindeymiş gibi onu sallayarak gözyaşı döküyorum'' diye konuştu.

Aldığı gelinliği giyemedi

Şam'da savaş öncesi düğün hazırlığı yapan ancak çatışma ve hava saldırıları nedeniyle yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalan Hatice Ahdiy (27) ise evleneceği kişiyi geride bırakarak Türkiye'ye sığındı.

Ahdiy, ''Sevdiğim kişi Suriye'de ama ölü mü sağ mı bilmiyorum. Ondan haber alamıyorum. Savaş olmasaydı evlenip mutlu bir yuva kuracaktım. Bütün hayallerim altüst oldu." dedi.

suriye-005.jpg

suriye1-002.jpg

suriye2.jpg

suriye3.jpg

suriye4.jpg

suriye5.jpg

suriye6.jpg

AA

HABERE YORUM KAT