1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Suriye’de savaş bitti” diyenler izlesin!
“Suriye’de savaş bitti” diyenler izlesin!

“Suriye’de savaş bitti” diyenler izlesin!

Esed rejimi ve destekçileri İran-Rusya katliamlarına devam ediyor…

26 Eylül 2023 Salı 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Esed rejimi şehirleri yerle bir etti. Suriye’nin yüzlerce yıllık tarihi bombaların harap ettiği enkazların altında… Şehirler harap olurken insanlar göç ederek yurtlarından uzaklara gitmek zorunda kaldı. Türkiye, Lübnan ve Ürdün’de milyonlarca insanın yaşadığı çadır kentler kuruldu. Buraların varlığı dahi Esed zulmünü kanıtlayan bir delil aslında…

Ancak rejim zulmü bununla sınırlandırmadı. İnsanları çadır kentlerde de rahat bırakmayan rejim geçtiğimiz günlerde İdlip'in Sermin kasabasındaki çadırları bombaladı.

Türkiye’de ırkçı çevrelerin sık sık dile getirdiği “Suriye’de savaş bitti” söyleminin ne kadar içi boş bir laf olduğunu bir kere daha kanıtlayan bu katliam Esed’in zulüm noktasında hiçbir sınırı olmadığını da gözler önüne seriyor.

Çadır kentlerin bombalanma anına tanıklık eden Suriyeli gazeteci Hadi Alabdallah, Esed rejiminin sivil yerleşimleri bombalamasını haber yaparken devam eden saldırının ortasında kaldı. Yaşlılardan kundaktaki bebekleri kadar herkesi hedef alan Esed katilinin Suriyeli mültecilere neler yapabileceğini ise tahmin etmek zor değil!

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum