1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Salı Günü 58 kişi Katledildi (VİDEO)
Suriyede Salı Günü 58 kişi Katledildi (VİDEO)

Suriye'de Salı Günü 58 kişi Katledildi (VİDEO)

Suriye'de, ordunun halka karşı hava destekli ağır silahlarla düzenlediği operasyonlar sonucu ölü sayısının 58'e yükseldiği bildirildi.

20 Haziran 2012 Çarşamba 00:51A+A-

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, yaptığı açıklamada, Baas rejiminin uzun zamandan beri operasyonlarını yoğunlaştırdığı Humus'ta 20, başkent Şam'ın banliyölerinde 17, Hama kentinde 8, Lazkiye'de 4, Deyr Ez Zor'da 3, Dera ve Halep'te 2'şer, Suveyda ve Haseke'de 1'er kişinin, Esed askerlerinin ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda yaşamlarını yitirdiğini belirtti.

Suriye Genel Devrim Konseyi Hama'da Esed güçlerinin yoğun bir saldırı gerçekleştirdikleri  ve kentte şiddetli patlamaların meydana geldiğini ifade ederek, halkın yoğun ateş nedeniyle yaralılara ulaşamadığını kaydetti.

Lazkiye'nin Cebel El Ekrad bölgesinde Baas ordusu ile Özgür Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve ordunun her türlü silahı kullandığını dile getiren konsey, ordunun Cebel El Ekrad'ta muhaliflere karşı tearuz helikopteri, füze ve fosfor bombaları kullandığını ileri sürdü.  

HALEP

HUMUS / RASTAN

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum