1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Salı Günü 184 Kişi Katledildi
Suriye’de Salı Günü 184 Kişi Katledildi

Suriye’de Salı Günü 184 Kişi Katledildi

Suriye’de dünkü saldırılar sonucunda 184 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişi infaz edildi.

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri 04.12.2012 Salı günü Suriye genelinde 184 kişinin Baas güçleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Komitenin açıklamasına göre katledilenlerin 110’u Şam ve çevresindeki semtlerde, 21 kişi Halep’te, 17 kişi Humus’ta, 12 kişi Dera’da, 10 kişi Deyr ez-Zor’da, 8 kişi İdlip’te, 5 kişi Hama’da, 1 kişi Tartus’ta katledildi.

Okula Roket Düştü

Suriye’nin başkenti Şam yakınında bulunan El-Vafidin kampındaki El-Batıha Okuluna düşen havan topları nedeniyle ölenler olduğu öğrenildi.

Suriye Devlet Televizyonu ölü sayısını 8 öğrenci ve 1 öğretmen olmak üzere 9 olarak verdi. SANA ise 29 öğrencinin öldüğünü iddia etti. Suriye resmi haber ajansı SANA, saldırının ''teröristler" tarafından düzenlendiğini iddia ederken muhalif kaynaklar ise saldırının Esed güçleri tarafından düzenlendiğini ve ölü sayısının da 8 öğrenci ve 1 öğretmen olmak üzere 9 kişi olduğunu belirtti.

Yine Korkunç İnfaz Görüntüleri…

Suriye’den dün gelen görüntüler elleri bağlı çok sayıda kişinin kafalarından infaz edildiğini gösteriyor. Birçoğunun kafası ve beyninin parçalandığının görüldüğü videolar yayınlanamayacak türden…

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye ordu birliklerinin Şam'ın birçok bölgesine saldırılar düzenlediğini ve Ziyabiye'de 30 kişiyi idam etmesiyle, kentte aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 58 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Suriye'nin başkenti Şam'ın Seyyide Zeyneb ilçesinde de Esed güçleri 25 kişiyi infaz etti. SRGC, Bahadiye bölgesinde 25 kişinin bir kontrol noktasında infaz edildiğini, bu kişilerin havaalanı yolunda tutuklananlar olduğunu belirtti.

Deyr ez-Zor böyle bombalandı:

Şam kırsalındaki Zabadani'de mücahitler tankları püskürtmeye çalışıyor:

Zabadani bombalanıyor:

HABERE YORUM KAT