1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Pazartesi Günü 61 Kişi Katledildi
Suriyede Pazartesi Günü 61 Kişi Katledildi

Suriye'de Pazartesi Günü 61 Kişi Katledildi

dusunun çeşitli kentlerde halka yönelik hava destekli ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 61 kişi katledildi.

10 Temmuz 2012 Salı 07:31A+A-

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Baas ordusunun çeşitli kentlerde halka yönelik hava destekli ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısının 61'e yükseldiğini duyurdu.

Örgüt, Baas ordusunun İdlib ve çevresindeki kentleri bombalaması sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını ve Esed güçlerinin bölgede muhaliflere ait çok sayıda evi yıkıp ateşe verdiğini belirtti.

İdlib bölgesinde gerçekleşen Esed güçlerinin saldırıları nedeniyle halkın güvenli yerlere ve komşu ülkelere kaçmaya çalıştığına değinen örgüt, Halep'te 10, Hama ve Dera'da 8'er, Humus'ta 7, başkent Şam'ın banliyölerinde 6 ve Deyr Ez Zor kentinde 5 olmak üzere ülke genelindeki saldırılarda askerlerce açılan ateşte hayatını kaybedenlerin sayısının 61'e yükseldiğini bildirdi.

İdlib kenti çevresinde gerçekleşen saldırılar nedeniyle birçok belde ve köyün elektriğinin kesildiğini, iletişimin aksadığını aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi, İdlib'in Sermed beldesindeki Bab Hava bölgesine onlarca havan mermisinin düştüğünü kaydetti.

İdlib'in Eriha beldesine rastgele açılan tank ateşinde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve pek çok evin de yıkıldığını dile getiren konsey, Hama'da meydana gelen iki şiddetli patlamanın ardından bölgeden ağır silahlarla yoğun olarak ateş açıldığını belirtti.

Konsey, bir roketin Humus'un Halidiye semtinde yer alan Halid Bin Velid camisine isabet etmesinin ardından, camiden siyah dumanların yükseldiğini vurguladı.  

HABERE YORUM KAT