1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Katliamlar Sürüyor: 14 Sivil Hayatını Kaybetti!
Suriye'de Katliamlar Sürüyor: 14 Sivil Hayatını Kaybetti!

Suriye'de Katliamlar Sürüyor: 14 Sivil Hayatını Kaybetti!

Beşşar Esed güçleri sivilleri bombalamaya devam ediyor! Halep’in Sukkeri semtine ve Humus’un kuzey kırsalına fil füzeleri ve vakum bombalarıyla düzenlenen saldırılarda 14 sivil hayatını kaybetti!

18 Mayıs 2016 Çarşamba 06:22A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Beşşar Esed rejimi, Halep'in Sukkeri semtine fil füzesiyle saldırdı! Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 8 sivil hayatını yitirdi, 15 sivil de yaralandı. Yıkılan binaların enkazı altında kalan kişiler için de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Esed, Vakum Bombasıyla Saldırdı!

Beşşar Esed rejimi, Humus'un kuzey kırsalındaki Rastan ve Keferlaha ilçelerine de vakum bombasıyla saldırdı! Rejime ait savaş uçakları Hola bölgesine bağlı Keferlaha ilçesinde sivil yerleşim yerlerine 2 saldırı düzenledi. İlçede büyük yıkıma yol açan saldırıda, 3 kadının hayatını kaybettiği, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Savaş Uçağı Fark Edilince Okul Tahliye Edildi

Rastan ilçesinde bir okul binasının hedef alındığı saldırıda da aralarında bir kadın ve bir çocuğun bulunduğu 3 kişinin hayatını yitirdiği, 15 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Sivil savunma ekiplerinin savaş uçağını son anda fark ederek, okulu tahliye etmesinin daha fazla can kaybı yaşanmasının önüne geçtiği ifade edildi.

Esed rejimi, son dönemlerde tahrip gücü daha yüksek sanayi yapımı “fil” adı verilen füzelerle saldırıyor.

PYD Kastillo Yoluna Saldırdı!

Öte yandan PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD güçlerinin de kontrol altında tuttukları Şeyh Maksud semtinden, İdlib'i Halep'e bağlayan Kastillo yoluna havan toplarıyla saldırdığı, olayda 1 kişinin yaralandığı belirtildi.

suriyeli_direnisciler.jpg

“Suriye’nin Kurtuluşu PYD’nin de İmhasına Bağlı”

Suriyeli Türkmen direniş gruplarından Sultan Muhammed Fatih Tugayı Komutanı Mahmud Süleyman, “IŞİD ile birlikte, PYD'nin de vurulması gerekiyor. Hâlen 200'den fazla Türkmen kasabası PYD işgali altında. Yine bir diğer ‘terör örgütü’ IŞİD de bölgede işgalci konumunda. Ancak koalisyon PYD'yi müteffik, IŞİD'i ise yegâne düşman görmeye devam ediyor. Bu strateji Suriye'de savaşı çıkmaza sokuyor. Suriye'nin kurtuluşu, Esed kadar PYD'nin de imhasından geçiyor.” dedi.

“PYD, IŞİD’den Daha Tehlikeli”

IŞİD'in güya İslâmî söylemlerle “terör” estirdiğini belirten Süleyman, “Câmîlerin kapısına kilit vuran, Kur’ân'a yönelik alçakça tahriklerde bulunan PYD, IŞİD'den daha tehlikeli.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT