1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Katliam Hız Kesmiyor: 87 Ölü
Suriye’de Katliam Hız Kesmiyor: 87 Ölü

Suriye’de Katliam Hız Kesmiyor: 87 Ölü

Suriye'de dün düzenlenen operasyonlarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 87 kişi hayatını kaybetti

15 Kasım 2013 Cuma 11:46A+A-

Suriye ordusuna bağlı birliklerin ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 16'sı çocuk, 7'si kadın ve 15'i Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu olmak üzere 87 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed'e bağlı güçlerin yönetim karşıtlarına yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda Halep'te 43, başkent Şam'ın banliyölerinde 21, Humus'ta 8, Hama ve Kuneytra'da 4'er, Dera'da 3, Rakka ve Lazkiye'de ikişer olmak üzere 87 kişinin öldüğü belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada da muhalif birliklerin, 80. Tugay'ın yakınlarındaki Halep Uluslararası Havaalanı ile Neyrib askeri üssüne yerli yapımı füzelerle düzenlediği saldırı sonucunda havaalanındaki bazı savaş uçaklarını imha ettiği kaydedildi.

Hizbullah ile Ebul Fadıl el-Abbas Tugayı destekli rejim güçleriyle silahlı muhalifler arasında 80. Tugay'ın çevresinde çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının kentte muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgeleri "varil bombasıyla" vurduğu belirtildi.

Şam'ın Duma, Yermuk, Cobar, Berze, Dareyya, Beyt Sahm banliyölerinin rejimin havan topu ile roket saldırılarına maruz kaldığı bildirilen açıklamada, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus'un Telbise ilçesi ile Ganto beldesinde silahlı muhaliflerle Hizbullah destekli Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve savaş uçaklarının söz konusu yerleri bombaladığı ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT