1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Katliam! Dünün Bilançosu: 90 Ölü
Suriyede Katliam! Dünün Bilançosu: 90 Ölü

Suriye'de Katliam! Dünün Bilançosu: 90 Ölü

Suriye'de ateşkesi denetlemekle görevli 15 Birleşmiş Milletler gözlemcisine rağmen katliam sürüyor.

26 Nisan 2012 Perşembe 02:30A+A-

Suriye'de yönetim karşıtlarına karşı düzenlenen ve ağır silahların kullanıldığı saldırılarda çoğunluğu Humus'ta olmak üzere ölü sayısının 90'a yükseldiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve birkaç günden bu yana ağır silahlarla saldırıların düzenlendiği bildirilen Hama kentinde 68 kişinin yaşamını kaybettiğini, 85'ten fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

Şam'ın birçok semtinde diktatör Esed karşıtı gösterilerde Esed askerlerinin silahla müdahaleleri sonucu 4 kişinin öldüğünü onlarca kişinin yaralandığını kaydeden örgüt, İdlib, Humus, Dera, Deyr Ez Zor ve Halep'te de güvenlik güçlerince açılan ateşte 18 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Bu arada, Hama'nın sabahtan bu yana ağır silahlarla bombalandığını ifade eden Hama Genel Devrim Konseyi üyesi Ebu Adnan, ''Kent tamamıyla rejim güçleri tarafından kuşatılmış durumda, çok yerde elektrik ve iletişim kesik. Halk operasyonlar nedeniyle kent dışına kaçıyor'' dedi. Ebu Adnan, Tayran bölgesine düşen roketler ve havan mermileri sonucunda 9 çocuk ile 21 kadının hayatını kaybettiğini söyledi. 

HAMA

HABERE YORUM KAT

5 Yorum