1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Kan Durmuyor: 81 Ölü
Suriyede Kan Durmuyor: 81 Ölü

Suriye'de Kan Durmuyor: 81 Ölü

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, operasyonlarda ölenlerin sayısının 81'e yükseldiğini açıkladı.

08 Mart 2012 Perşembe 02:07A+A-

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkede muhaliflere karşı başlatılan operasyonlarda güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölenlerin sayısının 81'e yükseldiği bildirildi.

Örgüt, bir aydan fazla operasyonların sürdüğü Humus ve çevre kentlerinde 51, muhaliflerin önemli merkezlerinde biri olan ve ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib'te 10, Hama şehrinde 5'i ordudan ayrılan asker 12, Ürdün sınırına yakın Dera'da 5, Halep'te 2 ve başkent Şam'da bir olmak üzer güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda ölü sayısının 81'e çıktığını duyurdu.

Şam'ın Hamuriye semtinde büyük bir patlamanın meydana geldiğini ve İdlib civarında Nizami ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmaların yaşandığını aktaran yerel aktivistler, Humus'ta öldürülenlerden bazılarının aynı aileden olduğunu ve ordunun akşam saatlerinde Rastan'a saldırılarını yoğunlaştırdığını ifade etti.

Suriye Genel Devrim Konseyi, Humus'un Bab Amr yerleşim biriminde ordunun infaz ve tecavüzlerinin devam ettiğini kaydetti.

Ordunun Horan kentinde saldırısında çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtiliyor.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, ülke genelinde silahlı gruplarla girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden 14 askerin cenazesinin, Şam'daki Teşrin Asker Hastanesinden memleketlerine gönderildiğini duyurdu.

BABA AMR TERK EDİLMİŞ

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Suriye'nin Humus kentindeki Baba Amr semtinde yaşayanların büyük bir kısmının mahalleden kaçtığını bildirdi.

Merkezi Cenevre'de bulunan ICRC, bugün erken saatlerde semte giren Suriye Kızılayı ekibinin yaklaşık 45 dakika dolaştığını ve mahalle sakinlerinin büyük bir kısmının kaçtığını belirlediğini açıkladı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un insan haklarından sorumlu yardımcısı Valerie Amos'un da semte girmesine olanak tanınmıştı.

Güvenlik güçlerinin bir ay süren kuşatmanın ardından kontrol altına aldığı Baba Amr'a bir haftadır kimsenin girmesine izin verilmiyordu.

 

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT