1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de IŞİD Bölgesinden Kaçış Sürüyor
Suriye'de IŞİD Bölgesinden Kaçış Sürüyor

Suriye'de IŞİD Bölgesinden Kaçış Sürüyor

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Halep’in IŞİD kontrolündeki Menbic ve el-Bab ilçelerinden, direişçilerin elindeki Azez'e dünden bu yana bin 500 ailenin göç ettiği bildirildi.

04 Temmuz 2016 Pazartesi 22:14A+A-

Azez'deki yerel medya aktivislerinden Nasır Ebu Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep’in kuzeydoğusunda bulunan ve IŞİD kontrolünde yer alan Menbic ve el-Bab çevresinden 5 bine yakın kişinin Halep'in kuzeyinde direnişçilerin denetimindeki Azez ilçesine geldiğini söyledi.

Ebu Mahmud, bu ailelerin daha önce IŞİD denetimindeki Rakka ve Deyr ez-Zor'dan yine örgüt kontrolündeki Menbic ve el-Bab çevresine göç edenler olduğunu kaydetti.

“Muhalifler Aileleri Azez’e Taşıdı”

Ailelerin Azez'e yaya olarak geldiğini ifade eden Ebu Mahmud, “Muhalifler IŞİD bölgesinden yollara düşen aileleri askerî araçlarla Azez ilçesinde güvenli bölgelere taşıdı. Dün gün boyu muhalif bölgelere göç oldu. Yollar ailelerle doluydu.” dedi.

Halep'in Menbic ile el-Bab ilçeleri çevresindeki Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve PKK'nın Suriye’deki uzantısı PYD'nin IŞİD'le çatışmaları nedeniyle bölge halkının yerinden olduğunun altını çizen Ebu Mahmud, “IŞİD bölgesinden gelen aileler, Azez'e oradan da ülkedeki diğer güvenli bölgelere gidiyor.” ifadelerini kullandı.

SAK, PYD'nin öncülük ettiği “Demokratik Suriye Güçleri” (DSG) çatısı altında yer alıyor. ABD yönetimi Türkiye'ye, Fırat Nehri'nin batısındaki güçlerin büyük bölümünün Arap unsurlardan oluştuğu, PYD güçlerinin geri planda bulunduğu güvencesini vermişti.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Menbic operasyonu ve çatışmalar nedeniyle 216 bin kişinin yerinden edilme riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısını yapmıştı.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT