1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Filistinli Mültecilere Saldırılar Sürüyor
Suriye’de Filistinli Mültecilere Saldırılar Sürüyor

Suriye’de Filistinli Mültecilere Saldırılar Sürüyor

Şam’da Filistinli mültecilerin kaldığı kampın yakınına havan topu düşmesi sebebiyle 2 Filistinli daha hayatını kaybetti.

16 Ağustos 2012 Perşembe 12:45A+A-

Esed yönetiminin operasyonlarında ölen Filistinli sayısı 215'e yükseldi

Suriye’nin başkenti Şam’da Filistinli mültecileri hedef alan saldırılar devam ediyor. Cemal Ebu’l-Heyca adlı bir Filistinli mülteci ve kızı Hanin evlerinin yakınına havan topu mermisinin düşmesi sonucu hayatlarını kaybettiler. Saldırının dün akşam saatlerinde gerçekleştirildiği bildirildi. 

Bir iftar saatinde gerçekleştirilen ve 25 kişinin öldürüldüğü saldırıdan sonra Yermük mülteci kampını ve burada ikamet eden Filistinlileri hedef alan saldırıların adeta gelenek haline getirildiği ifade ediliyor. Bundan önceki son saldırının hedefi de sitenin spor kompleksinin yakınında bulunan Filistin Kurtuluş Ordusu Maliye Bürosu olmuştu ve buraya da bir roket atılmıştı. 

Söz konusu saldırı ve tehditler yüzünden yüzlerce Filistinli mülteci evlerini terk ederek Lübnan’a sığınmak zorunda kaldı.

Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) verilerine göre, 15 Mart 2011'den bu yana Suriye'de devam eden olaylarda toplam 215 Filistinli Esed yönetimi güçlerince öldürüldü.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum