1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Dünün Bilançosu: 103 Ölü!
Suriye’de Dünün Bilançosu: 103 Ölü!

Suriye’de Dünün Bilançosu: 103 Ölü!

Esed’e bağlı Suriye ordusunun düzenlediği saldırılarda dün 102 kişi daha öldü.

22 Ekim 2012 Pazartesi 11:01A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordu birliklerinin başkent Şam'ın Kabun, Zemelka, Kadem, Mudamiye, Kadem ve Cobar bölgelerini top ateşine tutması sonucu 49 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Örgüt, saldırıda birçok kişinin yaralandığını, çok sayıda evin yıkıldığını, Aseli ve Tişrin bölgelerinde ise Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında sokak çatışmalarının yaşandığı kaydetti.

SNHR ayrıca Halep'te 25, İdlib'te 18, Humus'ta 4, Kuneytra'da 3, Deyru'z Zor, Hama ve Lazkiye'de birer olmak üzere ölenlerin sayısının 102'ye yükseldiğini duyurdu.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), ordu birliklerinin Halep'in Mera'a kasabasını tank ateşine tuttuğunu, Sağur ve Kerm Cebel bölgesinde ÖSO ile çatıştığını, ÖSO'nun birçok bölgenin kontrolünü ele geçirdiğini iddia etti.

SRGC, ülke genelinde muhaliflere yönelik operasyonların gece de devam ettiğini kaydetti.

suriyeli-bebek-cocuk_syria1.jpg

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda, çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini iddia etti. Fotoğrafta da görüldüğü gibi!!!

ŞAM’DA PATLAMA

Öte yandan Şam'ın şehir merkezindeki Bab Tuma bölgesinde meydana gelen patlamada 10 kişi öldü.

Suriyeli yetkililer, patlamanın bir polis karakolunu hedef aldığını, ambulans ve polis araçlarının bölgeye gittiğini açıkladı.

Bombanın BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi’nin Beşşar Esed ile Şam’da görüştüğü anda patladığı öğrenildi. İbrahimi, Şam yönetimine Kurban Bayramı boyunca Suriye’de geçici ateşkes yapılması çağrısında bulunmuştu. 

 

HABERE YORUM KAT