1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Dün 86 Kardeşimiz Daha Katledildi
Suriye’de Dün 86 Kardeşimiz Daha Katledildi

Suriye’de Dün 86 Kardeşimiz Daha Katledildi

Esed güçleri ve çetelerinin saldırıları sonucunda dün 86 kişi daha hayatını kaybetti.

26 Kasım 2013 Salı 17:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Esed’e bağlı ordu birlikleri ve çetelerinin hava ve karadan saldırıları neticesinde 86 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında 4 çocuk ve 3 kadın bulunuyor.

Yerel Koordinasyon Komitesi, 39 kişinin Şam kırsalında, 17 kişinin Halep’te, 13 kişinin İdlip’te, 6 kişinin Humus’ta, 6 kişinin Dera’da, 2’şer kişinin Rakka ve Deyr ez-Zor’da, 1 kişinin de Kuneytra’da öldürüldüğünü duyurdu.

Şam'da Patlama: 11 Ölü

Bugün öğleden sonra Suriye'nin başkenti Şam'da bir otogarda meydana gelen patlamada ise ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

Suriye devlet televizyonu, kentin doğusunda, Lübnan yolu üzerinde yer alan Somariye Garajı'nın girişinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 11 kişinin öldüğünü 35 kişinin yaralandığını duyurdu.

Çocuk Felci Şam ve Halep'e de Yayıldı

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, çocuk felci vakalarının Suriye'nin Şam ve Halep şehirlerinde de tespit edildiğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ), yapılan yazılı açıklamada, daha önce belirlenen Deyrizor bölgesindeki 15 çocuk felci vakasının ardından, Şam ve Halep'in kırsal kesimlerinde de birer çocuk felci vakası tespit edildiği kaydedildi. 

Böylece Suriye'de kesinleşmiş çocuk felci vakaları 17'ye çıkarken, kesinleşmemiş pek çok vaka üzerinde de çalışmalar devam ediyor.

Bununla birlikte virüsün yayılma riski dolayısıyla pek çok bölge ülkesinde de aşı kampanyaları yürütülüyor. Kampanyalar beş yaşın altındaki yaklaşık 22 milyon çocuğun aşılanmasını amaçlıyor.

 

HABERE YORUM KAT