1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Dün 59 Kardeşimiz Katledildi (VİDEO)
Suriye’de Dün 59 Kardeşimiz Katledildi (VİDEO)

Suriye’de Dün 59 Kardeşimiz Katledildi (VİDEO)

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 9’u çocuk, 9’u kadın olmak üzere 59 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

23 Şubat 2014 Pazar 09:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed’e bağlı rejim güçlerinin ve çetelerin saldırıları sonucu Suriye’de dün 59 kardeşimiz daha hayatını kaybetti.

Rejime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin denetiminde olan yerlere hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda Halep'te 39, Dera'da 6, Şam kırsalında 5, İdlib’de 4, Hama'da 3, Humus'ta 2 kişi hayatını kaybetti.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC)’nin verdiği bilgiye göre ölenlerin 9’u çocuk ve 9’u kadın… 3 kişinin de işkenceyle şehit edildiği tespit edildi.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) yaptığı açıklamada, Halep'te Kuveyris askeri havaalanı çevresiyle kentin güneyinde yer alan Azize köyü yakınlarında Şam yönetimine bağlı güçler ile İslami Cephe'ye bağlı birlikler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan birçok bölgeye "varil bombasıyla" saldırdığı belirtilen açıklamada, Halep'in kuzeyinde birçok bölgede de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile İslami Cephe'ye bağlı birlikler arasında çatışmaların yaşandığı iletildi.

Ayrıca açıklamada, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Duma, Dareya, Zemelka, Arbin, Yebrud ve Cobar bölgelerine havan topu ile roketlerle saldırdığını ve söz konusu bölgelerde yoğun çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Esed güçlerinin başta İdlib, Hama ve Humus'ta silahlı muhaliflerin denetiminde olan bölgeleri savaş uçaklarıyla bombaladığı işaret edilen açıklamada, orduya ait helikopterlerin Lazkiye bölgesinde yer alan Cebel Türkmen ile Cebel el Ekrad bölgesine "varil bombasıyla" saldırdığı kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT