1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Dün 170 Kardeşimiz Şehit Oldu (VİDEO)
Suriye'de Dün 170 Kardeşimiz Şehit Oldu (VİDEO)

Suriye'de Dün 170 Kardeşimiz Şehit Oldu (VİDEO)

Suriye’de Esed ordusu ve rejime bağlı çeteler dün 25’i kadın, 11’i çocuk 170 kişiyi daha katletti. Varil bombaları bütün şehirleri yerle bir ediyor.

10 Şubat 2014 Pazartesi 12:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed’e bağlı rejim güçlerinin saldırıları bütün Suriye’de devam ediyor. Başta Halep olmak üzere birçok şehirde süren varil bombaları her yeri harabeye çevirdi. Hedef gözetmeyen ve tahrip gücü yüksek bu bombalar sebebiyle her gün onlarca kişi can veriyor.

Rejim güçlerinin dünkü saldırılarında tam 170 kişi daha şehit oldu. Ölenler arasında 25 kadın ve 11 çocuk bulunuyor. 9 kişinin ise işkencede can verdiği tespit edildi.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) hayatını kaybeden 170 kişiden 75’inin Halep’te, 24’ünün Deyr ez-Zor’da, 18’inin Hama’da, 17’sinin Humus’ta, 11’inin Şam kırsalında, 10’unun İdlib’de, 8’inin Dera’da, 5’inin Lazkiye’de ve 1’er kişinin Kuneyra ve Suveyda’da can verdiğini açıkladı.

LCC’nin verilerine göre rejim güçleri Halep'te dün muhaliflerin denetimindeki bölgelere yönelik 21 varil bombası saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıların önemli bir kısmı Mesekin Hanano’da yapıldı.

Açıklamada, "Orduya ait helikopterlerle Halep'in Mesekin Hanana, Haydariye Şear, Miyeser, Firdevs ve Sukkari bölgelerine yönelik gerçekleştirilen varil bombalı saldırılar sonucunda çok sayıda ev yıkıldı. Halk bu bölgelerden kaçıyor. Saldırılarda çok sayıda ev kullanılmaz hale geldi. Sokaklar, yollar ve su şebekeleri de tahrip oldu" denildi. Helikopterlerin, gün boyu varil bombaları atmayı sürdürdüğü, bu nedenle Halep'in harabeye döndüğü belirtildi.

Humus’ta ise ateşkese rağmen BM aracılığıyla tahliye edilmeye çalışılan sivillerin üzerine ateş açan Esed güçleri 7 kişiyi katletti.

HALEP - Esed'e bağlı hava güçleri Mesekin Hanano'ya varil yağdırıyor:

HAMA - Kafr-Zita'ya düşen varil bombası:

HABERE YORUM KAT