1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Dün 158 Kişi Katledildi (VİDEO)
Suriye’de Dün 158 Kişi Katledildi (VİDEO)

Suriye’de Dün 158 Kişi Katledildi (VİDEO)

Yerel Koordinasyon Komiteleri 17.12.2012 tarihinde Suriye genelinde 158 kişinin katledildiğini duyurdu.

18 Aralık 2012 Salı 19:14A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri 17 Aralık Pazartesi günü 11’i kadın ve 9’u çocuk olmak üzere Suriye genelinde 158 kişinin katledildiğini açıkladı.

50 kişi Şam ve civar semtlerinde, 38 kişi Dera’da, 31 kişi Halep’te, 15 kişi İdlip’te, 13 kişi Hama’da, 7 kişi Deyr ez-Zor’da ve 4 kişi Humus’ta katledildi.

Dera'da yaşanan şiddetli çatışmalar sonrasında son haftalarda verilen en büyük kayıp yaşandı...

***

suriyeli-sehitler-cenaze.jpg

Muhaliflerin Kontrol Alanı Genişliyor

Öte yandan Suriye’de direnişçilerin Halfaya kentinin kontrolünü ele geçirdikleri ve güney kenti Dera yakınlarındaki bir askeri üsse saldırıp tanklara el koydukları belirtildi.

Hama’nın güney bölgelerinde direnişçiler Halfaya’daki askeri merkezleri ele geçirip kenti “kurtarılmış bölge” ilan etti. Muhalifler ayrıca, Dera yakınlarındaki bir askeri üste 34’üncü Tugay’a saldırıp birkaç tankı ele geçirdi.

2 Rus ve 1 İtalyan Kaçırıldı

Diğer yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı, iki Rus vatandaşı ile bir İtalyan’ın Suriye’de kaçırıldığını duyurdu. Bakanlık, kaçırılanların Tartus limanındaki bir çelik fabrikasında çalıştıklarını ve kaçıranların da firmadan fidye istediklerini belirtti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Moskova’nın kaçırılanların serbest bırakılmaları için Suriye ve diğer ülkelerde gerekli adımları attıklarını söyledi.

YERMUK KAMPI ATEŞ ALTINDA!

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk mülteci kampın ağır ateşi altında.

Kampta yer alan Şam Haber Ağı (SNN) muhabiri Filistinli Ebu Abbas, AA muhabirine, üç günden bu yana ordu birliklerinin Filistinlilerin Yermuk kampının havadan bombalandığını, roket ve havan topuyla saldırıya maruz kaldığını aktardı. Ebu Abbas, şu ana kadar çok sayıda evin yıkıldığını ve yoğun ateş nedeniyle halkın bölgeden ayrılarak kentin güvenli bölgelerine ve Lübnan'a kaçtığını söyledi.

Kampta elektrik ve iletişimin kesildiğini, bölgedeki aktivistlerin yabancı telefon operatörleri üzerinden iletişim sağlamaya çalıştığını anlatan Ebu Abbas, "Kampta maddi durumu yeterli olmayanlar, havaların soğuk olması nedeniyle kaldı. Fakat kalanlar da temel gıda malzemelerine ulaşmakta sıkıntı çekiyor. Isınmak için yakacak ve mazot bulamıyor. Ekmek yapmak için un bulamıyor çünkü kamptaki tüm dükkanlar ve alışveriş yerleri kapalı" dedi

"Kampta temel ihtiyaç malzemeleri bulunmadığı için bir insanlık dramı yaşanıyor" diyen Ebu Abbas, burada kalan ailelerin evlerin bodrum katında hayatta kalma mücadelesine devam etiğini, keskin nişancı korkusundan dolayı dışarı çıkamadığını ifade etti.

Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin bölgede cami, okul ve hastaneleri de bombaladığını dile getiren Ebu Abbas, yaralılar için acilen ilaca ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Yermuk kampında, Ahmed Cibril'e bağlı Halkın Kurtuluş Cephesi'nden askerin muhaliflerin saflarına katıldığına dikkati çeken Ebu Abbas, muhaliflerin kısa sürede kampın bağlı olduğu belediyeyi ele geçirmeyi planladığını aktardı.

Kampın yüzde 90'ından fazlasının silahlı muhaliflerin kontrolünde olduğunu belirten Ebu Abbas, Filistin kamplarının rejim güçleri tarafından kendilerine destek verilmediği için bombalandığını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum