1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Cuma Gösterilerinde 15 Ölüm
Suriyede Cuma Gösterilerinde 15 Ölüm

Suriye'de Cuma Gösterilerinde 15 Ölüm

Cuma namazından sonraki gösterilerde 15 kişi hayatını kaybetti.

20 Nisan 2012 Cuma 18:54A+A-

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülke genelinde Cuma namazından sonra çıkan yönetim karşıtı gösterilerde, Esed askerlerimin ateş açması sonucunda 15 kişinin öldüğünü bildirdi.

Ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus kentinde Cuma namazından sonra düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açmasıyla 11 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığını belirten örgüt, Haseke, İdlib başkent Şam'ın banliyölerindeki çatışmalarda ise 4 kişinin öldüğünü duyurdu.

Öte yandan, Humus'un Hule ilçesinde çıkan gösterilerde güvenlik güçlerinin, göstericilerin üzerine ateş açtığını, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydeden yerel kaynaklar, Şam'ın birçok semtinde güvenlik güçlerinin çok sayıda camiyi kuşattığı ve cami cemaatini muhtemel bir gösteriye karşı camilerden çıkmasını engellediğini belirtti.

Bazı camilerde askerlerin sadece yaşlılara Cuma namazı kılmasına müsaade ettiğini aktaran kaynaklar, Humus ve Dera kentlerinde şiddetli patlamaların meydana geldiğini ifade etti. Humus'un Halidiye semtindeki Haild bin Velid camisinin yakınına çok sayıda roketin düştüğünü kaydeden yerel kaynaklar, patlamalar sonucu ölü ve yaralıların olduğunu, operasyonlar nedeniyle halkın bölgeye giremediğini söyledi. Ayrıca, Hama'nın Hayalin beldesinin tank ve zırhlı askeri birliklerle kuşatıldığı kaydedildi.

 

Cuma Gösterilerinin Görüntüleri:

ŞAM

IDLIB

HAMA

QARA

HALEP

HUMUS

DERA

HABERE YORUM KAT

3 Yorum