1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Çatışmalar Yoğunlaşıyor
Suriyede Çatışmalar Yoğunlaşıyor

Suriye'de Çatışmalar Yoğunlaşıyor

Esed Birlikleri, Deraya'da muhaliflerle şiddetli çatışmalara giriyorlar.

01 Şubat 2013 Cuma 11:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de direnişçilerle Baas ordusu arasında çatışmalar artarak sürerken, Al-Jazeera, ordunun Şam’ın Daraya bölgesini muhaliflerden geri alabilmek için şiddetli saldırılarda bulunduğunu bildiriyor.

Başkentin güneybatısında yer alan ve şehir merkezine 7-8 km mesafede bulunan Daraya uzun bir süredir direnişçilerce kontrol ediliyor. Geçtiğimiz yaz muhaliflerin eline geçmesinin ardından bölgeye yönelik olarak Esed birlikleri defalarca saldırılar düzenledi ama bu saldırılarda Deraya’yı geri almayı başaramadı. Global Post muhabirlerinin yerinden aktardığı gözlemleriyle Ağustos ayında 4 günlük bir saldırı esnasında bölgede 300 ila 600 arasında sivilin hayatını kaybettiği öğrenilmişti.

Washington Yakın Doğu Enstitüsü’nden bir Suriye uzmanı olan Andrew Tabler, Deraya’nın önemini şöyle açıklıyor: “Rejimin Deraya savaşını kaybetmesi muhaliflere stratejik bir üstünlük sağlayacak. Bu yüzden her iki taraf da burayı çok önemsiyor. Özel kuvvetlerin kullanılmasına ve bölge üzerine bu kadar yoğunlaşmasına rağmen ordunun bugüne kadar bölgeyi kontrol altına alamaması dikkat çekicidir.”
.
Daraya aynı zamanda Kasım ayında Şam Uluslar arası Havaalanının kapatılmasının ardından belirleyici bir konuma gelen Mezze askeri havaalanının yakınında bulunuyor.

İdlib’te çatışmalar yoğunlaşıyor

Al-Arabiya’da yer alan bir haberde İdlib’te Perşembe günü yoğunlaşan çatışmalarda 26 rejim askerinin öldüğü ve 21 direnişçinin de şehit olduğu bildirildi.

Çatışmaların Cephetun Nusra, Ahraruş Şam ve Davud Tugayından oluşan direnişçilerle rejim güçleri arasında yaşandığı ifade ediliyor.

Çatışmalarda şehit olan 21 direnişçinin en az 12 sinin Suriye dışından gelen Arap savaşçılardan olduğu ve Cephetun Nusra’nın komutanlarından birinin de şehit olduğu bildiriliyor. 

 

HABERE YORUM KAT