1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Çarşamba Günü 54 Kişi Katledildi
Suriyede Çarşamba Günü 54 Kişi Katledildi

Suriye'de Çarşamba Günü 54 Kişi Katledildi

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Baas güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlediği saldırılarda 54 kişininöldüğünü duyurdu.

06 Haziran 2012 Çarşamba 19:32A+A-

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin batısında yer alan ve iki günden bu yana yoğun olarak Esed saldırılarına hedef olan Lazkiye çevresinde 13, iç kesimlerde yer alan Humus'ta 9, Deyr Ez Zor'da 5, Dera'da 1, Şam ve Halep'te 3'er, Hama'da 10, İdlib'te 7 olmak üzere ülke genelinde Baas güçlerince düzenlenen saldırılarda açılan ateşte ölü sayısının 54'e çıktığını belirtti.

İdlib'in Cebel El Zaviye bölgesindeki Mağara ve Merayn köyüne Baas güçlerinin hava destekli ağır silahlarla saldırdığını ve köyde çok sayıda evde havan ve top mermileri nedeniyle yangın çıktığını kaydeden yerel medyadan sorumlu Rami Ebu Adnan, İdlib'in Han Şeyhun ilçesindeki operasyonlarda atılan havan ve top mermilerinin ekili tarım arazilerine düşmesiyle yüzlerce dönümlük ekili tarım arazisinin yandığını ifade etti.

Lazkiye'nin El Hafa ilçesinde hava destekli operasyonlarda çok sayıda kişinin yaralandığını ve açılan top ateşinde de onlarca evin yıkıldığını dile getiren Ebu Adnan, El Hafa'da dün ölenler için düzenlenen cenaze töreninde Esed güçlerince ateş açıldığını ve yaralananların olduğunu söyledi.

Halep Üniversitesi'nin kampüsünde çıkan yönetim karşıtı gösteride Esed güçlerinin göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtığını ve göz yaşartıcı gaz kullandığını vurgulayan Ebu Adnan, Humus'un Hula ilçesinden kaçan ailelerin bir okula yerleştirildiğini söyledi. 

Ayrıca Suriye'nin bir çok kentinde hergün olduğu gibi bugünde Esed karşıtı gösteriler düzenlendi.

İDLİB

DERA

HAMA

HUMUS

HALEP

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT