1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Bugün de 20 Kişi Katledildi!
Suriyede Bugün de 20 Kişi Katledildi!

Suriye'de Bugün de 20 Kişi Katledildi!

Suriye'de katliam hız kesmiyor. Muhaliflere yönelik devam eden operasyonlarda dün 25, bugün 20 kişi katledildi.

23 Mayıs 2012 Çarşamba 16:29A+A-

Suriye'de Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu ve Şebbiha milislerinin bugün muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 20 kişi öldü.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, bugün muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda açılan ateşte başkent Şam ve çevresinde 7, orta kesimlerde yer alan ve muhaliflerin merkezi konumundaki Humus ve Ürdün sınırına yakın olan Der'a ve Halep'te 3'er, ülkenin kuzeyinde İdlib'de 2, Hama ve Deyr-i Zor'da 1'er kişi olmak üzere 20 kişinin öldürüldüğünü duyurdu. 

Şam Haber Ağı (SNN) ise bu sabah Hama'nın Şeria ve Erbain mahallelerinde büyük patlamalar ve çatışmalar olduğunu bildirdi. 

SNN, Humus'un Cobar semtinde bir okulun saldırılar yüzünden kullanılamaz hale geldiğini, ayrıca açılan ateşte Humus Kalesi'nin zarar gördüğünü belirtti. 

Akdeniz kıyısındaki Banyas şehrinin Beyda Köyü'nde çok sayıda kişinin tutuklandığını ifade eden SNN, Halep'in merkezindeki Salahaddin Mahallesi'ndeki gösteriye yaylım ateşi açıldığını, operasyonların muhaliflerin etkin olduğu Humus'un Halidiye ve Beyada mahallelerinde yoğunlaştığını duyurdu. 

AA'da yer alan habere göre, Şam'ın Kalamun bölgesinde ordudan ayrılan 203 askerle ordu birlikleri arasında çatışmalar çıktığını belirten SNN, Şam'ın Kudsiya, Ma'zamiye ve Der'a'nın Şeyhul Mesakin bölgelerinde Özgür Suriye Ordusu ile Esed'e yönetimine bağlı ordunun çatıştığını bildirdi. 

Suriye'deki olaylarda dün de 25 kişi hayatını kaybetmişti. 

***

‎Süleyman Muhammed Halid'in cenaze merasimi... (Humus – 23/05/2012)

 

HABERE YORUM KAT