1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Bombardımanlara Rağmen Yer Altında Eğitim!
Suriye’de Bombardımanlara Rağmen Yer Altında Eğitim!

Suriye’de Bombardımanlara Rağmen Yer Altında Eğitim!

Suriye’de Esed güçlerinin kuşatması altındaki 16 bölgede yaşayan 500 bin çocuk ağır savaş şartlarına rağmen eğitime devam etmeye çalışıyor. Esed ve Rusya’ya ait uçakların “sığınak delici” bombalarına rağmen çocuklar yer altında eğitim görüyor.

28 Kasım 2016 Pazartesi 11:21A+A-

Birleşmiş Milletler’in (BM) verilerine göre, Suriye’de 16 bölgede 500 bin çocuk Rusya ve İran destekli Beşşar Esed güçlerinin kuşatması altında yaşıyor.

Yoğun hava saldırılarından etkilenmemek için oyun alanlarının yer altına taşınmasının ardından, eğitim de yer altında devam ediyor.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, geçtiğimiz on günde, Esed ve Rusya’ya ait uçakların bombardımanında altı okul kullanılamaz hâle geldi. Bir grup eğitimci ise çocukların eğitimlerini kaybetmemesi için yer altındaki dersliklerde çocuklara destek olmaya çalışıyor. Aileler ise Rusya’nın kullandığı, “sığınak delici” bombalar nedeniyle endişeli. Çocukların, dar alanlara alışmakta sıkıntı çektiği ifade edilirken, karanlık ve soğuk ortamın çocukları olumsuz etkilediği kaydediliyor.

Geçtiğimiz yıl, eğitim verdiği okul bombalanan Alia isimli öğretmen “Çocukların eğitimlerini kaybetmemeleri önemli.” diyor.

Yer altı okulları çocukları savaş ortamından bir nebze olsun uzaklaştırsa da, yetersiz beslenme nedeniyle pek çok çocuk derslerine odaklanmakta sorun yaşıyor. Öğretmenler, bazı velilerin, kendilerinden derslerde yiyeceklerden örnek vermemelerini talep ettiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT