1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Bombalı Saldırı: 25 Ölü
Suriyede Bombalı Saldırı: 25 Ölü

Suriye'de Bombalı Saldırı: 25 Ölü

Suriye'nin başkenti Şam'da bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 25 kişinin öldüğü, 46 kişinin de yaralandığını duyuruldu.

06 Ocak 2012 Cuma 14:14A+A-

Suriye televizyonu, Şam'ın merkezindeki Meydan semtinde bir canlı bombanın, bir trafik ışığında üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini duyurdu.

Olay sonrası görüntüleri yayınlayan televizyon, saldırıda çoğunluğu sivil olmak üzere ölen ve yaralananlar olduğunu belirtti.

Suriye televizyonu patlamadan "teröristleri" sorumlu tuttu.

İHVAN, PATLAMADAN SURİYE YÖNETİMİNİ SORUMLU TUTTU

Olaydan Suriye yönetimini sorumlu tutan İhvan-ı Müslimin, Arap dünyasında ve uluslararası arenada patlamalarla ilgili bir inceleme yapılmasını istedi.

İhvan-ı Müslimin tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Suriye’deki ölümler devam devam ediyor, Suriye yönetimi de El kaide ve teröristler arkasına gizlenmeye çalışıyor. Bu patlamalardan yararlananlar sadece rejim, onun ajanları, çeteleri ve şebbihasıdır. Bu gibi saldırıları gerçekleştirebilecek olanlar sadece onlardır. Bu patlamalarla ilgili olarak uluslararası ve bir Arap incelemesinin yapılmasını istiyoruz. Bu cinayetlerden bütünüyle rejimi, onun ajanlarını, çetelerini sorumlu görüyoruz. Suriye’de dökülen her bir damla kanın tek sorumlusu onlardır.”

 

HABERE YORUM KAT