1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de “BM Barış Gücüne Hayır” Cuması
Suriye’de “BM Barış Gücüne Hayır” Cuması

Suriye’de “BM Barış Gücüne Hayır” Cuması

Suriye’de dünkü Cuma protestoları “Şam Topraklarında BM Barış Gücüne Hayır Cuması” adı altında yapıldı.

08 Aralık 2012 Cumartesi 14:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Her Cuma her şehirde Cuma namazından sonra gösterilerine devam eden Suriye halkı dünkü Cuma gösterilerine “Şam Topraklarında BM Barış Gücüne Hayır Cuması” adını vererek Suriye’de yabancı asker görmek istemediklerini belirtti.

Şam’dan Halep’e, Humus’tan Deyr ez-Zor’a, Hama’dan Dera’ya, İdlip’ten Haseke’ye halk gösteriler için sokakları doldurarak Hür Ordu’ya ve bombardıman altındaki şehirlere destek sloganları attı.

Taşınan pankartlardan atılan sloganlara kadar Suriye’de direniş güçlerinin barışı getireceğini ifade eden göstericiler Esed’den yaptıklarının hesabı sorulmadan ve katliamcılar yargılanmadan barışın gelmesinin de mümkün olmadığını ifade ettiler.

“Barış Ancak Esed’in Başı Ezildiğinde Gerçekleşecek! Barış Gücünüz Barışın Nasıl Sağlandığını Seyretsin!”, “Esed'in Boynu Vurulduğunda Terörizm Kötü Bir Şehir Efsanesi Olarak Hatırlanacak!” yazılı pankartlar açıldı.

Sivil-silahsız halk tarafından yapılan gösterilerin güvenliğini Özgür Suriye Ordusu mensupları sağlıyor. İşte yapılan onlarca eylemden sadece birkaçından görüntüler:

KAFRANBEL / İDLİP:

HURİTAN / HALEP:

KAL'AT EL-MAZİK / HAMA:

KEFERTHARİM / İDLİP:

BZA'A / HALEP:

ABYAN / HALEP:

KAMİŞLİ / HASEKE:

DERKUŞ / İDLİP:

YALDA / ŞAM:

HABERE YORUM KAT

2 Yorum