1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Bir Rus General Öldürüldü!
Suriyede Bir Rus General Öldürüldü!

Suriye'de Bir Rus General Öldürüldü!

Özgür Suriye Ordusu bir Rus generali öldürdüğünü iddia etti. Rusya iddiayı yalanladı. (VİDEO)

08 Ağustos 2012 Çarşamba 10:44A+A-

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye Savunma Bakanlığına danışmanlık yapan ve Rusya Ordusu Generali olduğu öne sürülen Vladimir Petroviç Kojeyv ile özel mütercimi Ahmet Eyüb'ün öldürüldüğünü iddia etti. 

Kojeyv'in ve müterciminin resmi kimlik kartlarıyla birlikte beraberinde özel dokümanlar ve Suriye ordusuna ait haritalar ele geçirildiğini öne süren ÖSO, suikastın “Kartallar Seriyyesi Özel Birlikleri Usame Bin Zeyd Tugayları” tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Rusya Yönetimi İddiayı Reddetti

Rus RİA Novosti Ajansı ise Rusya Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde Rusya Ordusu’nda Kociyev, Kojeyv veya buna benzer bir soyadında herhangi bir general bulunmadığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcülüğünden yapılan resmi açıklamada: “Rusya ordusunda Kociyev veya buna benzer bir şekilde yazılan ve telaffuz edilen herhangi bir general bulunmuyor.” denildi. Ayrıca öldürülen generalle ilgili haberin doğru olması durumunda ise bu kişinin emekli bir Rusya generali veya genellikle ‘Rus’ denilen eski Sovyet ülkeleri ordularına ait bir general olabileceği şeklinde tahmin yürütüldü.

İşte ÖSO'nun yayınladığı fotoğraf:

suriye-rus-general.jpg

***

Özgür Suriye Ordusu görüntülü açıklama yayınladı

İşte Özgür Suriye Ordusu Komuta merkezinden yapılan görüntülü açıklama:

Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mü’min topluluğun gönüllerini ferahlatsın ve onların kalplerindeki öfkeyi gidersin.

11/2011 tarihinde kurulduğu günden bu yana yılanın başlarına meydan okuyan Şam ve Kasabaları Bölge Komutanlığı  kendisine bağlı batı Gûta’da yerleşik bulunan Üsame b. Zeyd Birliği ile koordineli olarak gerçekleştirdiği gizli operasyonda Suriye Savunma Bakanı’nın Rus Danışmanı Vladimir Petrovic Kojyev ve özel tercümanı Ahmet el-Ayug Allah’ın yardımı ile katledilmiştir.

Ayrıca operasyonda Suriye Ordusuna ait çok sayıda özel belge ve haritalar, Özgür Suriye Ordusu ve muhalifler hakkında tutulmuş çok önemli raporlar da ele geçirilmiştir.

Böylece Milli Güvenlik Binası toplantı salonunda gerçekleştirilen patlama operasyonu, öncesinde ve sonrasında gerçekleştirilen başarılı birçok operasyonlar dizisine bir yenisi daha eklenmiştir. Bu operasyonlarla Esed çetesinin şerrinden Şam topraklarını tamamıyla kurtarma yolunda başarılı bir adım daha atılmıştır. Bu operasyonla birlikte halkımız ve ümmetimiz hakkında işlenen insanlık suçlarında Rusya’nın katkısının olduğu bir kez daha teyit edilmiş oldu. 

Bizler, fitnenin bütün elebaşlarını enseleyinceye kadar onların peşini bırakmayacağımıza dair Rabbimize ve vatanımıza söz veriyoruz. Gerek Rusya’dan gerek İran ve Irak’tan gerekse Lübnan’dan ülkemize uzanmış olan yılanların başlarını deliklerine; geldikleri yere geri dönmeleri konusunda uyarıyoruz. Artık olacaklardan bizler sorumlu değiliz.

Allah büyüktür ve zafer mübarek devrimimizin olacaktır.

Suriye, sonsuza dek hür kalsın.

Mecid Seyyid Ahmed

Özel Misyon ve Operasyon Komutanı

Şam ve Kasabaları Bölge Komutanlığı

HABERE YORUM KAT

2 Yorum