1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Bir Katliam Daha: 130 Ölü (VİDEO)
Suriyede Bir Katliam Daha: 130 Ölü (VİDEO)

Suriye'de Bir Katliam Daha: 130 Ölü (VİDEO)

Muhalif kaynakları Esed güçlerinin Humus'un Hula beldesine bağlı Akrab köyüne saldırısında, çoğu Nusayri ailelerden olmak üzere 130 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

11 Aralık 2012 Salı 21:35A+A-

Akrab köyünde, 130 kişi Esed güçleri tarafından infaz edildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi, Hama'ya bağlı Akrab köyünde 130 kişinin Esed güçleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu. Ülkedeki son saldırılardan sonra hayatını kaybedenlerin sayısı 200'e yaklaştı.

Bir Köyde 130 Ölü

Suriye Genel Devrim Konseyi, Alevilerin yaşadığı Akrab köyünde, 130 kişinin Esed güçleri tarafından infaz edildiğini açıkladı. Açıklamada, Esed güçlerinin saldırılarında çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırı, Suriye'de 1 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalarda Alevi azınlığa yönelik en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti. Ülke genelindeki şiddet olayları da sürüyor.

Humus’un Hula bölgesindeki Akrab köyüne şebbihaların gerçekleştirdiği saldırıdan kurtulan kadınlardan Ümmü Eyhem’in şahitliği:

Ümmü Eyhem konuşmasında olayı özetle şöyle anlatıyor:

"Şebbihalar köyümüzü bastılar ve bizi alıkoydular. Biz onlara ısrarla burada sadece çocuklar, yaşlılar ve kadınlar var bize dokunmayın. İzin verin köyden ayrılalım. Ondan sonra ne yapacaksanız yapın dedik. Sözlerimizi dinlemediler, bizi bir yere topladılar. Sonra birden bire patlamalar gerçekleşti  ve biri 4 yaşında biri 3 yaşında biri de 0 yaşında üç çocuğumu kaybettim, işte bu kızım bana kalanlardan.”

Video içinde konuşan Hür Ordudan bir genç şöyle konuşuyor:

“Biz Özgür Suriye Ordusu neferleriyiz. Şu an bu insanlar bizim himayemizde. Şebbihalar bu köye saldırmış ve katliam gerçekleştirmiş. Bakın işte bu çocuk parmaklarını kaybetti diğer bebek kafasından yaralandı ve bu kadın gözünden yaralandı. Bu aileler artık bize emanettir. Alevi,Hristiyan, Dürzi ve Müslüman olmaları fark etmez.”

Bu sözler üzerine konuşan kadınlar

“Allah sizden razı olsun. Ne olur bizi bırakmayın. Bak bana bişey olursa evlatlarım size emanet. Ne olur onlara iyi bakın”

Esed Güçlerinin Saldırıları Sürüyor

Başkent Şam'da bomba yüklü bir araç infilak etti.

Esed güçlerinin Halep, Humus, İdlib Hama, Deyru'z Zur, Derae ve Lazkiye'de de muhaliflere yönelik saldırıları devam ediyor.

Öte yandan Hür Suriye Ordusu'nun Esed güçleri karşısındaki ilerleyişi sürüyor.

Muhalif güçler, iki gün süren çatışmanın ardından Halep yakınındaki Şeyh Süleyman askeri üssünün ele geçirildiğini duyurdu.

Ülke genelindeki olaylarda ölenlerin sayısı 200'e yaklaştı.

Suriye halkı ise canını kurtarmak için ülkeden kaçıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, mülteci olarak kaydedilen Suriyelilerin sayısının 500 bini geçtiğini açıkladı.

***

Katliamdan yaralı kurtulan tanık konuşuyor:

HABERE YORUM KAT