1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Bir Günde Tam 566 Kişi Katledildi
Suriye’de Bir Günde Tam 566 Kişi Katledildi

Suriye’de Bir Günde Tam 566 Kişi Katledildi

Suriye’de şu ana kadarki en büyük katliam yaşandı. Bir gün içinde 566 kardeşimiz katledildi. Katledilenlerin büyük kısmı Cedide Artuz köyünden…

22 Nisan 2013 Pazartesi 12:40A+A-

İki yılı aşkın bir süredir halkını katleden Suriye Baas rejiminin bir gün içinde gerçekleştirdiği katliamların en büyüğü dün yaşandı.

Şam kırsalında bulunan Cedide Artuz köyünü yerle bir eden Baas güçleri 450'nin üzerinde kişiyi katletti. Ölenler arasında çok sayıda çocuk ve kadın var.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) Suriye genelindeki toplam ölü sayısını ise 566 olarak verdi. LCC, Şam ve kırsalında ölenlerin 483 kişi olduğunu ve ölümlerin büyük bir çoğunluğunun Cedi Artuz köyünde yaşandığını kaydetti.

LCC'nin verdiği bilgilere göre Şam kırsalında öldürülen 483 kişinin yanı sıra 23 kişi Halep’te, 21 kişi İdlip’te, 15 kişi Humus’ta, 12 kişi Dera’da, 7 kişi Deyr ez-Zor’da, 5 kişi Hama’da katledildi.

cedidi-artuz_sam-suriye_katliam_syria02.jpg

cedide-artuz_sam-suriye_katliam_syria01.jpg

***

Susanlara Cehennemdir Bu Çığlık!

Kadını ve çocuğuyla Suriye halkının yaşadığı bu acı sadece bu görüntüden ibaret değil. İki yılı aşkın bir süredir sürüyor.

Daha dün 566 kişi katledildi. Ancak artık o kadar sıradan geliyor ki, ölümler… Kimsenin umurunda değil! Her gün 100’ü -bazen 200’ü- aşkın insanın/kardeşimizin katledildiği Suriye’de bir gün içinde 500’ü aşkın insan da öldürülse yine kimse tınmayacakmış demek!

Rabbimiz bu acıyı yaşayan kardeşlerimize yardım eylesin. Rabbimiz kardeşlerimizin acısını seyretmekle yetinmeyip zalimlerin değirmenlerine su taşıyan hainleri rezil etsin. Rabbimiz bu acıyı sarma konusunda yeterli çabayı sarf edemeyen bizleri de yerin dibine batırmadan harekete geçen ensar kullarından eylesin.

Bu acı çok fazla kadınlarımıza/annelerimize! Çocuklarımızın bedenleri bu enkazı kaldırmak için çok küçük...

 

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum