1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Suriye'de Binlerce Kişi Açlıktan Ölebilir"
"Suriye'de Binlerce Kişi Açlıktan Ölebilir"

"Suriye'de Binlerce Kişi Açlıktan Ölebilir"

Suriye'deki kırılgan “ateşkes” üçüncü gününe girerken kuşatma altındaki bölgelere insanî yardımlar tam anlamıyla ulaştırılabilmiş değil. BM İnsan Hakları Komisyonu Şefi, ülkede binlerce kişinin açlıktan hayatını kaybedebileceği uyarısı yaptı.

29 Şubat 2016 Pazartesi 12:21A+A-

Suriye'de ateşkes karşılıklı ihlâl suçlamaları eşliğinde üçüncü gününe girerken kuşatma altındaki on binlerce kişi için BM'den bir uyarı daha geldi. BM İnsan Hakları Komisyonu Şefi Zeyd Raad el-Hüseyin, ülkede binlerce kişinin açlıktan yaşamını yitirme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Hüseyin, “İnsanların kasten açlığa zorlanması da savaş silahlarının kulllanılmasına eş değer biçimde yasaklanmalı. Dahası kuşatmalar da hakeza öyle. Bu bölgelerde binlerce kişi açlıktan ölebilir.” uyarısı yaptı.

Geçen hafta havadan yardım ikmal çabası fiyaskoyla sonuçlanan Birleşmiş Milletler bu hafta içi kuşatma altındaki 154 bin kişiye insanî yardım ulaştırmayı planlıyor. Bugün, acil durumdaki Muadimiye'ye yardım götürülecek. Çarşamba da Zebadani'ye bağlı Kefraya, Fua ve Madaya'ya konvoylar gidecek. BM, cuma günü de Kefr Betna'ya yardım götürmeyi planlıyor.

IŞİD'in varlığı nedeniyle “ateşkes” dışı bırakılan Deyr ez-Zor'a geçen hafta havadan bırakılan 21 tonluk yardımlar kullanılamaz hâle gelmişti.

suriyede_kusatma_altindaki_bolgeler.jpg

suriye-009.jpg

Kaynak: AFP, Reuters, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT