1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 71 Kardeşimiz Katledildi
Suriye’de 71 Kardeşimiz Katledildi

Suriye’de 71 Kardeşimiz Katledildi

Baas rejimine bağlı birliklerin saldırılarında dün 4’ü kadın ve 5’i çocuk 71 kişi katledildi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 09:58A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Esed güçlerinin dün (20.10.2013) gün boyu düzenlediği saldırılarda 71 kardeşimiz katledildi.

Yerel Koordinsayon Komitesi (LCC)’nin verilerine göre ölenlerin 4’ü kadın ve 5’i çocuk. 2 kişinin ise işkencede katledildiği bildiriliyor.

LCC’nin verdiği bilgilere göre 21 kişi Şam ve kırsalında, 16 kişi Halep’te, 14 kişi Hama’da, 7 kişi Dera’da, 7 kişi Deyr ez-Zor’da, 4 kişi Humus’ta, 1 kişi Suveyda’da ve 1 kişi Kuneytra’da katledildi.

Öte yandan yine LCC’nin verdiği bilgilere göre direnişçiler Humus'un Seğne bölgesinin denetimini ele geçirdi ve bölgeyi bombalamaya çalışan bir savaş uçağını düşürdü.

Rejime bağlı ordu birliklerinin başkent Şam'ın Zemelka, Berze, Duma, Dareya, Yermuk ve Muaddamiye bölgelerini havan topu ile roketlerle saldırdığı ifade edilen açıklamada, kentin Cobar, Haresta, Kabun ve Kadem bölgelerinde silahlı gruplarla Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Direnişçilerin Humus'un Telbise ilçesinde bir tankı imha ettiği ve birçok askeri kontrol noktasına saldırdığı aktarılan açıklamada, savaş uçaklarının Humus'ta muhaliflerin bulunduğu bölgeleri yoğun bir şekilde bombaladığı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT